Afbeelding

Jacht naar de prins: tip 1

Algemeen

Sint-Oedenrode - Het is Rooi-kermis en dan begint bij menig Papbuik het jagersbloed weer te kloppen. Wie heeft de PrinsKeuze commissie (PK) dit jaar aan de haak geslagen en mag ons Papgatland het komende carnavalsseizoen gaan regeren? Ik ga samen met u de komende weken op jacht naar de Prins en zijn adjudant.

In de weken tot aan de onthulling wordt door middel van 11 tips een tipje van de sluier opgelicht en komen we steeds dichter bij het antwoord op de vraag: wie wordt de Neije Prins van Papgat?

Behalve de gebruikelijke tips die ons de juiste richting op zouden moeten sturen, deze keer ook elke week een puzzeltje. Door iedere week de oplossing hiervan te bewaren, kan in de laatste week voor het 11-11-bal de laatste puzzel worden opgelost en heb je nog een bonus-tip te pakken.

Tip 1: Papgat kleurt ze goed.

Rood, geel, groen, de kleuren van Papgat staan iedere rasechte Papbuik natuurlijk goed. Een tip die naar elke fanatieke carnavalsvierder kan leiden dus daar schieten we niet veel mee op. Het zal toch niet weer een schilder zijn net zoals Berry vorig jaar of wonen ze in de Streepenstraat en doen ze al jaren mee aan de verkiezing van kleurrijk Papgat? Tijdens de carnaval geven veel carnavalsclubs kleur aan de optocht en er zijn er die tijdens de Kapellenavond een lied zongen over "De Kleuren van Papgat". Lopen ze veel tegen rode en gele kaarten aan of werken ze in de groenvoorziening? Het zijn in ieder geval geen kleurloze types en daar houden we in Papgat wel van.
 

Puzzel 1

Streep de onderstaande woorden weg. De overgebleven letters vormen een woord dat je nodig hebt voor de bonus-tip.

Adjudant             Optocht

Carnaval              Papgat

Hofdames           Plezier

Jagers                  Prins

Jeugdraad           Raadvanelf

Nar                       Tips

Onthulling           Vlag
 

Heeft u na deze ene tip al een ingeving wie de Neije en zijn adjudant gaan worden, dan mag u het in geuren en kleuren vertellen aan de voorzitter van de PK Gerard van de Koevering: vdkoevering@kpnmail.nl. Bent u de eerste die beide namen correct inlevert, dan ontvangt u van het nieuwe koppel een geweldig aandenken.

Afbeelding