Afbeelding

270 kinderen helemaal klaargestoomd voor een frisse schoolstart

Algemeen

Sint-Oedenrode - Afgelopen week werd de 56e jeugdvakantieweek gehouden met als thema "TIJDMACHINE". De kinderen reisden door te tijd om te achterhalen wat het verhaal van professor Ein was. Dit jaar hielp het gehele college en leden van de volleybalvereniging mee met de jeugdvakantieweek.

Na maandag en dinsdag twee sportieve dagen te hebben gehad in de Prehistorie en Griekse en Romeinse tijd, was het woensdag tijd voor het uitstapje die de kinderen dit jaar bracht naar waterspeelpark 'Splesj' in Hoeven. Hier konden de kinderen lekker verkoeling zoeken in het water.

Op donderdag zijn de kinderen door gereisd naar de Gouden Eeuw, waar in de ochtend de kinderen van groep 5/6 op de fiets een route door Rooi aflegden en onderweg spelletjes speelden. De kinderen van groep 7/8 keken een film. 's Middags werden de rollen omgedraaid en gingen de kinderen van groep 7/8 fietsen en de kinderen van groep 5/6 mochten uitrusten van het fietsen tijdens de film. Ook deze dag waren er weer aanwijzingen te vinden over professor Ein, en werd stukje bij beetje het verhaal duidelijker.

Groep 8 heeft 's avonds in het Vresselse Bos een spooktocht gehad, waar ze door de tijd hebben gereisd en onderweg spoken uit verschillende tijdperken tegen kwamen.

Op vrijdagochtend waren de kinderen in de toekomst aangekomen en werden er vossen gezocht rondom sporthal 'De Streepen'. Ook de laatste aanwijzingen over professor Ein waren gevonden en tijdens de talentenjacht werd duidelijk dat professor Ein (Eric Markgraaff) na 30 jaar de Jeugdvakantieweek gaat verlaten. Voor deze bijzondere gebeurtenis werd Eric flink in het zonnetje gezet door kinderen, leiding, kerngroep en oud-kerngroepleden en kwam burgemeester Maas de Penning van Verdienste uitreiken.

Na afloop van de talentenjacht werden prijzen uitgereikt voor verschillende categorieën van de talentenjacht, voor de top 3 beste groepen voor sport en spel in de categorie 5/6 en 7/8 en werd afgetreden kerngroeplid Daisy Heijmans in het zonnetje gezet.

Na de prijsuitreiking was er aansluitend een afsluiting van de week, die druk bezocht werd door ouders en belangstellenden. Hierbij mochten de kinderen het lied, dat op maandag was ingestudeerd met medewerking van slagwerkgroep 'Beat it', voor de laatste keer laten horen.

Kortom: Wederom een geslaagde week, waarbij natuurlijk weer wat spulletjes zijn blijven slingeren. Gevonden voorwerpen kunnen tot 1 september opgehaald worden bij Kerngroeplid Lotte van Schijndel, De Pulserstraat 16 te Sint-Oedenrode. Wij zien iedereen graag volgend jaar weer verschijnen om er wederom een spetterende week van te maken!