Afbeelding

Je bent nooit te oud om te leren lezen en schrijven

Algemeen

Sint-Oedenrode - Zelf een advertentie op Marktplaats kunnen zetten, een inschrijfformulier invullen, de (klein)kinderen kunnen voorlezen. Er zijn verschillende persoonlijke redenen voor Nederlanders om zich aan te melden voor de (NT1) cursus Lang zullen ze lezen van Welzijn De Meierij in Sint-Oedenrode.

Één op de negen Nederlanders is laaggeletterd. Dat zijn 1,3 miljoen volwassenen. De kans is dus groot dat u iemand kent (ook al weet u dat misschien zelf niet) die geholpen kan zijn met een cursus als deze. Iemand die opvallend vaak zijn leesbril vergeet. Die een boek lezen zonde van de tijd vindt en formulieren het liefst thuis invult of iemand anders vraagt om het te doen. Allemaal signalen waaraan u kunt herkennen dat iemand moeite heeft met lezen of schrijven.

Het is bekend dat de drempel om zich aan te melden hoog is. Het gevoel van schaamte is vaak groot. Maar de ervaring leert dat dat gevoel al snel verdwijnt wanneer men eenmaal de eerste stap heeft gezet. Want iedereen daar aanwezig weet hoe moeilijk het kan zijn. Bekend is dat het volgen van de cursus bijdraagt aan het verkrijgen van meer zelfvertrouwen en meer mogelijkheden, thuis en op het werk.

Er wordt gewerkt in kleine groepjes waardoor er ruimte is voor hele persoonlijke begeleiding. Zo leert men dus echt wat men wil leren. Dus kent u iemand in uw omgeving, maakt u hen hier alstublieft op attent. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname. De cursus is op donderdag van 18.30-21.00u in Sint-Oedenrode. Er wordt op 8 september gestart, maar er kan op ieder moment worden ingestroomd. Voor meer informatie en aanmelden neemt u contact op met Welzijn De Meierij via info@welzijndemeierij.nl of telefonisch op 073-5441400