V.l.n.r.: Martien van den Brand, Dione Mesu, Floris Mesu, Michel Moonen, Martie Verhoeven
V.l.n.r.: Martien van den Brand, Dione Mesu, Floris Mesu, Michel Moonen, Martie Verhoeven

Goud voor thuisblijvers van Ontspanning

Sport

Sint-Oedenrode - Het eerste team van handboogvereniging Ontspanning heeft woensdag 24 augustus het Thuisblijverstoernooi van Sint Antonius op zijn naam geschreven. Daarmee kwam het team weer in het bezit van de Hyundai-wisselbeker van Garage Van den Brand uit Nijnsel.

Het tweede team van Ontspanning eindigde als derde. Het eerste team van Krijgsman Soranus uit Lieshout werd tweede van het toernooi, waaraan zeven teams deelnamen. Nadat alle teams een keer tegen elkaar hadden geschoten, gingen de hoogste vier geklasseerde over naar de halve finale en de finale. In de halve finale won Krijgsman Soranus 1 van Ontspanning 2, terwijl Ontspanning 1 de meerdere was over Krijgsman Soranus 2. De eerste teams van deze verenigingen kwamen tegen elkaar uit voor het goud, zilver en brons. De Vrienden van Pieter Breugel klasseerden zich als vijfde, terwijl gastheer Antonius als zesde eindigde; de Bosjagers uit Best werden zevende. Theo Passier van Ontspanning was de hoogste schutter van de dag met 164 punten; Willem Bekx van Krijgsman Soranus werd tweede met 162 punten en 3 x 10; René van Erp van Ontspanning had dezelfde score, maar 1 x 10.

Omdat de handboogsport dit jaar extra in de belangstelling stond had Sint Antonius de vijf olympische ringen gehanteerd als doel. Waar de ringen elkaar overlapten waren de hoogste scores te behalen. Vier jaar geleden was er dezelfde situatie als nu met dien verstande dat Ontspanning-schutter Sjef van den Berg in Nijnsel toen het toernooi won en nu in Rio de Janeiro als vierde eindigde. Opvallend dus.