Rhode start bekercompetitie met nederlaag

Sint-Oedenrode - Rhode begon de bekercompetitie op eigen veld met een flinke nederlaag, Oirschot Vooruit, ook tegenstander in de competitie, won met maar liefst 1-4.

In verband met de vakantie had Rhode nogal wat mensen waarop nog geen beroep gedaan kon worden, maar ook Oirschot Vooruit kon nog niet op oorlogssterkte aantreden. Maar toch leek Oirschot Vooruit al over een betere conditie te beschikken en zij waren vooral in de beginfase een stuk feller in de duels. Al na een minuut of 10 werd een aarzeling in de defensie afgestraft, 0-1. Pas halverwege de eerste helft kwam Rhode beter in het spel en creëerde ook een paar goede kansen. Oirschot Vooruit begon weer goed aan de tweede helft en al na een minuut of 5 was het 0-2. Een voorzet werd over de keeper in het doel gekopt. Rhode scoorde vervolgens een buitenspeldoelpunt, en vervolgens kon Oirschot Vooruit de wedstrijd beslissen. Slecht uitverdedigen werd goed afgestraft, 0-3. In de slotfase werd het zelfs nog 0-4. Mart Krüsemann kon nog wel de eretreffer aan laten tekenen met een fraaie kopbal uit een corner werd 1-4.
Op dinsdag stond er weer lastige klus op het programma. Eersteklasser Geldrop wil persé naar de hoofdklasse en heeft zich flink versterkt en won de eerste bekerwedstrijd ook ruim van RPC, uitslag 5-2. A.s. zondag wordt het bekerprogramma afgesloten met de uitwedstrijd naar RPC.