Afbeelding

Jeugdvakantieweek: De tijdmachine

Algemeen

Sint-Oedenrode De een-na-laatste week van de basisschoolvakantie breekt aan. Klaar om door de tijd te reizen met 270 enthousiaste kinderen. Vijf weken terug wellicht zodat ze zomervakantie opnieuw kan beginnen? Of willen we nog verder terug in de tijd om te rijden op de rug van een dinosaurus? Of juist naar de toekomst om te reizen over de melkwegsnelweg in een ruimteraket samen met de buitenaardse wezens? Een ding is zeker, Ein en Stein zullen er de hele week bij zijn!

Maandagmorgen begonnen Ein en Stein aan het experiment om de tijdmachine te activeren. Met behulp van de kinderen is het gelukt om door de tijd te kunnen reizen! Maar wat is er met die gekke tijdreizigers? Vooral die oude witte, met die vreemde blik in zijn ogen. Waar komt hij vandaan? Wat heeft hij allemaal op zijn geweten? Waar heeft hij de afgelopen jaren uitgehangen?

Om hier achter te komen begon de reis naar de prehistorie. Knotsen en speren kwamen tevoorschijn en kon er worden gestreden tijdens de sportdag bij KV Rooi/Fortuna '67/MHC. Dinsdag kwam de kinderen aan in de Griekse en Romeinse tijd. De Olympische spelen werden herbeleefd tijdens een gigantisch 6-kamp in Park de Kienehoef. Er werden zuilen en aquaducten gebouwd en de kinderen konden zich naar hartenlust uitleven. Ook deze dag, net als maandag, konden de kinderen weer aanwijzingen vinden om meer over de gekke professor Ein te weten te komen. De woensdag is traditioneel de dag van het uitstapje. De spanning was 's morgens te snijden, want waar zou het uitstapje dit jaar naartoe gaan? Naar het jaar 0? Naar de middeleeuwen? Of blijven we vandaag in het jaar 2016? Iedereen was zoals gewoonlijk weer vol spanning en in afwachting van wat de dag zou gaan brengen. Een ding is zeker, iedereen zal er een dolle dag aan hebben beleefd.

De week is doormidden, maar nog lang niet voorbij. Op donderdag zal er nog gefietst worden door de Gouden Eeuw en wordt er een film vertoond. In de avond is er voor de kinderen van groep 8 ook nog een spannend avondspel. Vrijdag vindt er nog een vossenjacht plaats en zal de tijdreis eindigen in de toekomst met een heuse talentenjacht. Aansluiten zal de officiële afsluiting om 16.30 uur plaatsvinden bij sporthal De Streepen en zal duidelijk worden wat er met professor Ein is.