Henriette van de Laar
Henriette van de Laar

"Gelukkig leef ik in een land waar nog oog is voor elkaar"

Algemeen

Sint-Oedenrode Henriette van de Laar mailde ons. Vanuit Griekenland! Dat was nog eens verrassende mail. Uiteindelijk heeft de redactie zelfs met haar aan de telefoon nog een praatje gemaakt. Een erg prettig gesprek. Kent u Henriette? Ze woont al jaren in het zonnige land en via DeMooiRooiKrant wil ze daar graag over vertellen.

Vertel eens wie je bent en wat je connectie met Sint-Oedenrode is?
"Ik ben geboren op 1 mei 1961 te Sint-Oedenrode uit een gezin van drie kinderen. Betty is mijn oudste zus, ik ben de middelste en Harry is de jongste. Mijn vader is Jan van de Laar, geboren en getogen in Sint-Oedenrode. Mijn moeder is Wies van Bree. Zij is geboren te Asten en op tienjarige leeftijd naar Sint-Oedenrode verhuisd om met het gezin op 'Hoeve Arbeidslust" te gaan wonen. Deze plek is tot enkele jaren geleden het middelpunt van onze fam. van Bree geweest. Al die jaren hebben mijn ouders "t Leeuwke" gerund. Ondanks dat ons pap en mam zijn overleden heb ik altijd nog veel contact met familieleden en vrienden in Sint-Oedenode. Vol belangstelling lees ik elke woensdagavond DeMooiRooiKrant."

Hoe ben je in Griekenland terecht gekomen?
"Door te trouwen met een Griekse man. Een vakantieliefde, maar dat is niet zomaar gegaan. Vijf jaar lang heb ik op en gereisd. Na een ernstig ongeluk in 1983 had ik mijn leven weer aardig op de rit. Uiteindelijk heb ik toch de knoop doorgehakt en in januari 1988 zijn we in het gemeentehuis van Sint-Oedenrode getrouwd. Daarna hebben we een jaar in Athene gewoond. Toen werd mijn man voor zijn werk overgeplaatst naar Rhodos. Daar hebben we ruim 18 jaar gewoond. Onze dochters Maria (1990) en Wies (1992) zijn er geboren. Het is gebruikelijk dat de kleinkinderen de namen van de ouders krijgen. Na een overplaatsing naar Kreta zijn we weer in Athene beland. Daar wonen we nu alweer zes jaar."

Lees woensdag meer in DeMooiRooiKrant