Afbeelding

Repetities The Godmother in volle gang

Algemeen

Sint-Oedenrode - In september bestaat het theater 60 jaar en deze verjaardag wordt gevierd met een komische maffiavoorstelling. De voorstelling wordt gespeeld aan de achterkant van de Ahrend. Het stuk speelt zich af in Ventimiglia di Sicilia en we maken kennis met de maffiafamilies Tagliata en Di Rossi, die hier de dienst uit maken. De Taljaata's zitten in de wapenhandel en Di Rossi's in de gokwereld.

Deze families krijgen ruzie met elkaar en er zullen wat koppen gaan rollen, of in ieder geval wat paardenhoofden. Het stuk is geschreven door Winfried van Buren en Mark van de Veerdonk. De regie is in handen van Don Harrie van den Brand. Zondagmorgen, 31 juli om 10 uur stonden de spelers van het stuk al klaar in de Knoptoren om te repeteren. De cast bestaat uit vaste spelers en figuranten.

Deze morgen waren de scènes 2, 5, 6 en 8 aan de beurt om te repeteren. Het repeteren gebeurde op een aller plezierige wijze en toch hield regisseur Harrie de touwtjes strak, want soms moesten de scènes worden overgedaan. In november 2015 is de cast al begonnen met het lezen en analyse van de Godmother en daarna bijna elke maandagavond en soms in het weekend repetities. De voorstelling is op vrijdag 16 en 23 en zaterdag 17 en 24 september en begint om 19.30 uur. Op zondag 18 en 25 september om 14.30 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Cafetaria de Mert en het VVV in Sint- Oedenrode en je kan reserveren via www.rooistheater.com