Afbeelding

Turnontmoeting Dioscuri'94, OBC en Sport for Health

Sport

Sint-Oedenrode - Op vrijdag 15 juli traden de recreatie turners en turnsters van Dioscuri'94, OBC uit Eindhoven en Sport for Health uit Son in sporthal de Streepen aan voor een vriendschappelijke wedstrijd.

In de afgelopen weken is door de turnsters van Dioscuri'94 hard geoefend voor de wedstrijd tegen de meiden en jongens van OBC en Sport for Health. De opkomst was dusdanig groot, dat de deelnemers over twee wedstrijden van rond de 80 turn(st)ers verdeeld waren. In de eerste wedstrijd was het in de categorie groep 3/4 Evy Heiligers (Dioscuri'94) die met 35.10 pnt met kop en schouders boven de concurrentie uitstak en daarmee Saartje Renders (Dioscuri'94, 34.10 pnt) en Sara Berger (OBC, 33.70) met zilver en brons genoegen liet nemen. Isabella Schuurmans en Demi de Gruijter van Dioscuri'94 misten hier maar nipt het erepodium. Op de andere baan, in categorie 5/6 beklom Lizzy van der Hoeff (OBC) met maar liefst 2 punten voorsprong de hoogste tree van het erepodium, geflankeerd door Ebbie Langelaan (OBC) op de tweede en Maud van Vugt (Dioscuri'94) op de derde plaats.

Na een demo van een aantal wedstrijdturnsters van Dioscuri ontspon zich in de tweede wedstrijd tussen de deelneemsters uit groep 3 en 4 een mooie strijd, die uiteindelijk met een totaal van maar liefst 36.50 punten werd gewonnen door Hanna Hessels (Sport for Health), voor Megan van der Beek en Corina Vargas Bongers (beiden Dioscuri'94) die op 0,7 punt afstand ex aequo de tweede plaats deelden. In groep 5/6 was het goud met 33.60 pnt voor Anne Kluijtmans van de thuisploeg, op 0.2 resp. 0.3 pnt gevolgd door Macha Vissers van OBC en Sophie van de Laar van Dioscuri'94. In de medaille categorie 7/8 tenslotte staken Frederieke Reekers (OBC), Isis Peters (Dioscuri'94) en Merel Bisschops (OBC) met elk ruim 33 punten duidelijk boven de concurrentie uit, en zij mochten dan ook in die volgorde plaatsnemen op het podium.

Al met al een zeer geslaagde wedstrijd met veel deelnemers en deelneemsters, een bomvolle tribune en tevreden trainsters. Zeker voor herhaling vatbaar!