Afbeelding

Blij worden, blij maken

Algemeen

Sint-Oedenrode - Graag op de fiets... veel aardiger om dan iemand mee te menen. Om al fietsend te kunnen praten over wat passeert en over actuele onderwerpen. Ook fijn te weten dat er iemand is die uitkijkt naar jouw komst.

In Uden woont een vijfenvijftig jarige man die het fijn zou vinden om bezoek te krijgen van een vitale vrijwilliger van tussen veertig en zestig jaar. Om samen wekelijks een korte fietstocht te maken, liefst een route waar ook dieren zijn te zien. Al heeft de man een psychische beperking, door therapie en medicatie kan hij zinvol leven. Bezoek krijgen en optrekken met iemand uit de regio, is enorm belangrijk voor hem. Hij geniet enorm van persoonlijke aandacht, een luisterend oor en gezelligheid.

Dit vrijwilligerswerk heeft veel te bieden. Los nog van de voldoening die het geeft is het grensverleggend, verrijkend, leerzaam en uitdagend. Het werk is weggelegd voor mensen die geduldig zijn en respect kunnen opbrengen voor iemand die op punten anders denkt. Het spreekt voor zich dat een goede voorbereiding er aan vooraf gaat en dat de beroepskrachten bijstaan als nodig.

Al wordt op de komst van een vrijwilliger gerekend, vakanties en dergelijke hebben natuurlijk altijd voorrang. Neem de stap. De collegiale samenwerking en werksfeer zullen vast bevallen.

Vrijwilligers met een tienjarig jubileum is bij ons niet ongewoon. Dat zegt genoeg!
Maak een afspraak voor een vrijblijvende gesprek. Per e-mail: Vrijwilligers@ggzoostbrabant.nl