Afbeelding

Benefietavond voor Duchenne Heroes

Algemeen

Sint-Oedenrodee - Duchenne spierdystrofie is een ernstige erfelijke spierziekte die de spieren aantast en verzwakt. De eerste verschijnselen zijn vaak al voor het tweede levensjaar zichtbaar. Op den duur kunnen de aangetaste spieren niet meer gebruikt worden. Het treft nagenoeg altijd jongens. Dit geeft aan wat voor verschrikkelijke ziekte Duchenne is. Carla van Dijk en Harold Hagelaars doen daarom mee aan Duchenne Heroes, want mede dankzij Duchenne Heroes is er hoop op een medicijn. Komend weekend houden ze een benefietconcert om geld in te zamelen.

Duchenne Heroes is een mountainbiketocht door vier landen. In zeven dagen van Saarland (D) naar Noord-Brabant over een route van 700 kilometer. Onder de naam Team Rooi gaat het Rooise sportieve duo de strijd aan.
Maar eerst is het tijd voor gezelligheid. Café de Dorpsherberg in Olland wordt zaterdagavond 2 juli omgetoverd tot Duchenne café. Maar liefst drie coverbands treden op om de mensen te vermaken en het zijn niet de minste: Loeki de Vos, Co-Incidental en Rock 'R'us. De entree en een deel van de drankopbrengst komt geheel ten goede aan Duchenne Heroes. Wilt u het koppel ook steunen? Kom dan zaterdagavond naar café de Dorpsherberg of ga naar de site www.duchenneheroes.nl en sponsor hen!