Afbeelding

Zuid-Nerlands kampioenschap BMX in Volkel

Sport

Sint-Oedenrode - Op zondag 26 juni werd in Volkel het Zuid Nederlands Kampioenschap BMX gereden. Met behoorlijke hoosbuien in de middag waren de omstandigheden erg zwaar voor alle rijders. De wedstrijd telde 72 manches en met alle toprijders aanwezig was het knallen vanaf de eerste manche voor de Rooise BMX-ers.

Naast het kampioenschap werd er ook nog een Open Klasse gereden waar Lex Veldt en Bas Verhagen aan hebben deelgenomen. Zij rijden beide in de leeftijdsklasse Boys 12/13 jaar bij deze wedstrijd. Lex werd hierbij in de manches 3-4-4, in de halve finale werd hij vierde en in de finale werd hij netjes zesde. Bas won al zijn manches en ook de halve finale schreef hij op zijn naam, in de finale werd hij derde. Tijdens het Zuid Nederlands Kampioenschap kwamen meer rijders in actie. Alex Veldt werd bij de Cruisers 30+ in de manches 3-4-4, in de finale werd hij achtste. Lex Veldt (Boys 13 jaar) werd in de man ches 3-4-4, in de halve finale werd hij achtste en in de B finale werd hij zevende.

Kyro van Schijndel (Boys 13 jaar) reed in de manches 4-2-3, in de halve finale werd hij zesde en in de B finale kwam hij eveneens als zesde over de streep. Bas Verhagen is weer helemaal topfit na zijn vervelende blessure aan het begin van het seizoen en rijdt momenteel de sterren van de hemel. In zijn eigen klasse Boys 13 jaar won hij al zijn manches en ook in de halve finale kwam hij als eerste over de streep. In de A finale werd hij na een zeer spannende strijd heel knap tweede. Jelle van Delft (Boys 15 jaar) had zich goed voorbereid op deze wedstrijd door de afgelopen week zeer veel te trainen. In zijn manches werd hij telkens nipt derde wat hem een startbewijs opleverde voor de halve finale. Hierbij trof hij een bak met erg snelle rijders, hij werd vijfde. In de B finale had hij direct al na de start kopstart, mede door een aantal zeer knappe sprongen kon hij deze positie goed vasthouden en won hiermee heel knap de B finale.

De volgende wedstrijd is het Nederlands Kampioenschap dat gereden wordt in Luyksgestel op zondag 3 juli.