Het organisatiecomité bestaat uit v.l.n.r. Carla Teulings, Mariëlle Bekkers, Ronny Thomassen, Richard Markus en Paul van Driel
Het organisatiecomité bestaat uit v.l.n.r. Carla Teulings, Mariëlle Bekkers, Ronny Thomassen, Richard Markus en Paul van Driel

Spetterend feestweekend voor 60-jarig Ollandia

Algemeen

Olland - Ze waren er geen van vijven bij, toen zestig jaar geleden Ollandia het levenslicht zag. Toch zijn Richard Markus, Ronny Thomassen, Carla Teulings, Mariëlle Bekkers en Paul van Driel de drijvende krachten achter het jubileumsfeest dat 15, 16 en 17 juli in Olland wordt gevierd. "Maar", zo zeggen ze alle vijf, "zonder de hulp van de andere clubleden zouden we het allemaal niet voor elkaar hebben gekregen".

Het feestweekend van Ollandia is gekoppeld aan een goed doel. Ollander Harold Hagelaars neemt in augustus deel aan een fietstocht tegen de ziekte van Duchenne, een spierziekte waar nog steeds geen medicijnen tegen bestaan. Er is dus nog veel onderzoek en dus geld nodig om de oorzaken van en de medicijnen tegen deze ziekte te vinden. Het inschrijfgeld voor het zondagsspektakel de 'Color Obstacle Run' wordt daarom volledig aan het sponsorgeld voor Harold toegevoegd.

Ik was toch geblesseerd
"Het is al anderhalf jaar geleden dat Erik Huijbregts me vroeg of ik de organisatie van de feestelijkheden rond het zestigjarig jubileum mee wilde organiseren", vertelt Richard Markus. "Ik was toen geblesseerd en kon toch niet voetballen en dacht ach, waarom niet. Er zijn zoveel mensen die iets voor de club doen, dan kan ik dat nu ook wel doen. De opdracht was om uit alle leeftijdscategoriën iemand in het organisatiecomité op te nemen".

Dat laatste is Richard niet helemaal gelukt, want de vijf mensen die nu aan tafel zitten zijn zeker geen afspiegeling van alle leeftijden binnen Ollandia. Toch klinkt de uitleg van Richard aannemelijk: "Paul en ik hebben verschillende mensen benaderd. Die waren echter als vrijwilliger al zoveel met Ollandia bezig, dat ze de organisatie dit keer graag aan een nieuwe generatie overlieten. Maar als we hulp nodig hadden, hoefden we het maar te zeggen". Paul van Driel vult aan: "Zeker bij het zoeken naar oud-leden voor de reünie zijn de mensen die al langer lid zijn ons geweldig van dienst geweest. Er kwamen nog oude ledenlijsten op vergeeld papier tevoorschijn. Er stonden namen op van mensen waar wij nog nooit van hebben gehoord. Bij de oudere leden kwamen er meestal meteen herinneringen en verhalen op. De oud-leden komen uit het hele land, we hebben zelfs iemand in Spanje teruggevonden".

Lees verder in DeMooiRooiKrant van komende woensdag