Afbeelding

Zomerconcert "NJA 'in the Mix" samen met DJ Jordi

Cultuur

Sint-Oedenrode - Zoals u al eerder in deze krant heeft kunnen lezen gaat het Nos Jungit Apollo Orkest op 25 juni samen met DJ Jordi optreden. Voor beiden een niet eerder uitgevoerde samenwerking. Ook DJ Jordi (Jordi van Kessel uit Nijnsel) heeft er veel zin in en iedereen is dan ook erg benieuwd naar het eindresultaat.

Net als de meeste muzikanten van Nos Jungit Apollo is DJ Jordi al op jonge leeftijd begonnen met muziek. Met 12 jaar een beetje geld gespaard, een dj-setje gekocht en gaan draaien. Door veel te proberen en ook goed naar anderen te luisteren heeft hij zich kunnen verbeteren. Op zijn 16e is hij in kroegen en bij evenementen gaan draaien en dit doet hij nu nog steeds voor HabbEevents waar hij al met veel bekende artiesten heeft samengewerkt zoals Mental Theo, Mooi Wark, Frans Duijts, Jeroen van Zelst en vele anderen. Op verschillende feesten en kroegen in binnen- en buitenland draait hij van Nederlandstalig tot hardstyle ofwel alles door elkaar, zolang het maar feest is. "Als er 1500 man losgaan op je muziek is dat genieten, daar doe je het allemaal voor". In tegenstelling tot de leden van het orkest heeft DJ Jordi geen muzikale achtergrond en moet dus alles uit zijn hoofd doen. Voor de samenwerking heeft hij bij de klassieke stukken moderne muziek gezocht welke past, gelijkloopt en goed klinkt. Een hele opgave!

Tijdens het concert komen meerdere bekende klassieke meesterwerken aan bod. Dit zijn bekende stukken als de Bolero van Ravel, 1812 van Tsjaikovski, Hongaarse Dansen van Brahms en Antonin's New World van Dvorák. Sommige in een nieuw jasje, andere authentiek in alle pracht. Kitty van Eijk zal naast sopraansax, Habanera van Bizet gaan zingen. Het zomerconcert wordt gehouden aan de vooravond van de jaarmarkt op het kerkplein. Hier kan u lekker op het terras met een drankje genieten van de muziek.

Het zomerconcert van het Nos Jungit Apollo Orkest onder leiding van Dick-Jan Veerbeek. Zaterdag 25 juni, aanvang 20:30 op het kerkplein in Sint-Oedenrode. Entree is gratis. En na het concert maken we er natuurlijk nog een mooi feestje van met DJ-Jordi. Dat spreekt voor zich.