Afbeelding

Dioscuri twee Regiokampioenen rijker

Sport

Sint-Oedenrode - Zaterdag 18 juni vonden in Goirle de Regiokampioenschappen D3 en Divisie 6 plaats. Namens Dioscuri kwamen 4 meiden in actie. Puk Glorius (Pupil I) begon haar wedstrijd op vloer met een persoonlijk puntenrecord van 14.200pt, van alle turnsters veruit de hoogste vloerscore. Op sprong scoorde Puk voor haar handstandplatvallen 12.775pt. Haar brugoefening, met een fraaie ondersprong af, werd door de jury beloond met 12.550pt: wederom de hoogste toestelscore. Trainsters Maranda en Eveline zagen vervolgens hoe Puk als een van de weinige keurig op de tien centimeter smalle evenwichtsbalk bleef staan. Met 12.800pt (2de balkscore!), kwam Puk tot een puntentotaal van 52.325pt en werd zij met twee punten verschil overtuigend Regiokampioen!

In de andere baan liet Larissa Timp (Junior) voor het eerst haar vloeroefening op muziek in een vierkant zien, goed voor 10.700pt (12e plaats op dit onderdeel). Op het tweede toestel sprong ze met twee overslagen ruimschoots over de pegasus heen: 9.400pt. Op brug lukte tijdens het inturnen de python twee keer, maar op het moment supreme wilde het even niet. Desalniettemin: 9.500pt. Larissa sloot haar wedstrijd af op het onderdeel balk met 7.750pt. Ondanks het sterke begin moest zij in het eindklassement genoegen nemen met de 23e plaats.

Bente Derks (Jeugd I) begon 's middags haar wedstrijd fenomenaal op vloer: 15.100pt en niet verressend de hoogste vloerscore. Op het tweede toestel, sprong, moest Bente met 10.100pt genoegen nemen met een 8e plaats. Op de brug wist zij echter weer de hoogste score van het veld te behalen, 12.950pt. Net als bij Puk schatte trainster Maranda de situatie kansrijk in, mits Bente op de evenwichtsbalk zou blijven staan. Hoewel Bente na de handstand echt even moest knokken, wist zij op dit toestel met 12.800pt wederom de hoogste toestelscore te halen. Met meer dan drie punten verschil, kreeg Bente de gouden medaille omgehangen en mag zij zich net als Puk een jaar lang Regiokampioen noemen!

In de derde en laatste wedstrijd kwam Lotte van den Heuvel (Jeugd II) in actie. Ze begon haar wedstrijd op balk. Hoewel Lotte erop wist te blijven na de koprol en zij een nette loopsprong met mooie beenspreiding liet zien, moest Lotte tijdens het ophurken een val incasseren. Resultaat: 9.650pt. Op vloer daarentegen ging het wel zoals gehoopt, een 10.550pt voor haar oefening op muziek. Door een 9.400pt op sprong, gevolgd door een 10.350pt op brug eindigde Lotte keurig op de 14e plaats in het eindklassement.


Afbeelding
Afbeelding