Afbeelding

Wederom winst voor VDZ Racing in Vechtdal Rally

Sport

Sint-Oedenrode - Afgelopen zaterdag heeft VDZ Racing, met coureur Roel van der Zanden en navigatrice Ilse van de Sande, na de ELE Rally ook de 3e wedstrijd in de Nissan 350Z Challenge gewonnen. Na een enerverende wedstrijd met veel strijd over en weer, werd er een 12e plaats algemeen (!) en ook de eerste plaats in de klasse R-GT behaald. Met na de zomerstop nog 2 wedstrijden te gaan in de 350Z Challenge (GTC Rally en Twente Rally) is de voorsprong in het klassement opgelopen tot 24 punten op achtervolgers Tijink en Rietveld. Volop op titelkoers dus!

Nadat er bij de ELE Rally slechts 2 Nissans aan de start stonden, waren de 350Z's met 5 auto's aanwezig in Hardenberg. Naast equipe Tijink/Rietveld stonden ook Westerbeek/Mutsaers en debutanten Parren/Coumans, aan de start. Vooral die laatste equipe verraste met zeer snelle tijden en dreigde de winst voor zowel Tijink als Van der Zanden weg te gaan snoepen. In de spannende wedstrijd met veel stuivertje wisselen maakte iedereen foutjes maar won team VDZ racing uiteindelijk met een voorsprong van 22 seconden op de equipe Tijink / Rietveld.

Op de eerste boucle van 3 proeven werd er keurig gestart met als resultaat een eerste plaats bij de Nissans. Op de 2e proef had de equipe nog wel een concentratiefoutje waardoor Roel en Ilse naast het parcours belandden. Met een tijdverlies van dik 10 seconden kon de weg worden vervolgd en kwam de equipe er goed mee weg. De navigator van Parren maakte een fout door te vroeg in te klokken wat tot een tijdstraf heeft geleid. Hierna ging de strijd om de overwinning tussen VDZ Racing en Tijink/Rietveld. Het verschil tussen de 2 werd gedurende de wedstrijd nooit groter dan 25 seconden wat tot het eind van de wedstrijd voor spannende strijd zorgde.

Met de voorsprong in het klassement begint de titel te gloren voor VDZ Racing, aangezien de concurrentie slechts 23 punten pakt bij een overwinning en VDZ Racing 30. Dit rechtvaardigt het feit dat VDZ Racing met een standaard auto rijdt en bijvoorbeeld Tijink en Rietveld met een verbeterde 350Z. Vooral op de lange rechte stukken werd er veel tijd verloren, wat dan weer in de bochten goedgemaakt diende te worden. Dit zegt wat dat betreft ook genoeg over het vertrouwen in elkaar en in de auto.

Roel: "Voor de tweede keer op rij winnen in de 350Z Challenge en klasse R-GT, daar doen we het voor. Gelukkig kwamen we weg met het foutje op de 2e proef, voor hetzelfde geld was het einde verhaal geweest. Qua wedstrijd is het niet de mooiste van het jaar, veel rechte stukken en haakse bochten. Ondanks de afwezigheid van 2 jongens van het serviceteam heeft de rest het perfect gedaan en we hebben ze toch wel wat werk bezorgd met ons uitstapje. Nu moeten we zorgen dat de auto klaar is voor de 2e seizoenshelft en dan vooral de GTC Rally. Hopelijk kunnen we daar al de titel veiligstellen!"