Afbeelding

Nieuw gezondheidscentrum krijgt naam

Algemeen

Sint-Oedenrode - Maandag 6 juni is de naam van het gezondheidscentrum te Sint-Oedenrode door initiatiefnemer Joost de Vaan officieel bekend gemaakt. Uit de ruim honderd inzendingen blijkt dat de betrokkenheid bij de praktijk en de bouw van het nieuwe gezondheidscentrum aan de Borchmolendijk groot is. Joost de Vaan wil jong en oud die een naam ingezonden heeft via deze weg hartelijk bedanken. Na beoordeling van alle creatieve en orginele ideeën is de keus uiteindelijk gevallen op 'Gezondheidscentrum de Meierij'.

De bedenker van de naam en winnaar van de dinercheque van €100,- voor restaurant Osteria is de heer Theo de Brouwer, woonachtig in Sint-Oedenrode.

De Meierij
De naam 'de Meierij' vindt zijn oorsprong in de oude bestuursvorm in de landstreek in oostelijk Brabant waarvan onder andere Sint-Oedenrode deel van uitmaakt. Met de naam 'de Meierij' wordt daarnaast een verwijzing gemaakt naar de veranderende gemeentelijke grenzen en de start van de gemeente Meierijstad waarin Gezondheidscentrum de Meierij zijn plek als zorgpartner zal gaan vinden. Met het oog op de ligging van Sint-Oedenrode in de topografische driehoek tussen Eindhoven, Uden/Veghel en Den Bosch en de samenwerking met de desbetreffende ziekenhuizen versterkt dit de keus voor 'de Meierij' en de verbinding met regio.

Multidisciplinair: meerdere disciplines onder één dak
De regionale uitstraling wordt versterkt doordat gezondheidscentrum de Meierij bestaat uit uiteenlopende disciplines die elkaar in samenwerking versterken en ondersteunen. Zorgpartners in het gezondheidscentrum zijn onder andere: Podotherapie Makkelijk Lopen - Logopediepraktijk Brewel – Buurtzorg - Jeugd in de praktijk - Oefentherapie Cesar Sint-Oedenrode - Ergotherapie van Dam – Verloskundigepraktijk - Psychologenpraktijk TALK - Fysiotherapiepraktijk Joost de Vaan.

Status bouw
De bouw van gezondheidscentrum de Meierij loopt op schema, waarbij de ruimtes van de begane grond inmiddels gestalte hebben gekregen. In de aankomende periode wordt de eerste verdieping gebouwd. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan de keuze voor de materialen (o.a. type lift) en inrichting. Het afbouwen en inrichten neemt logischerwijs nog een aantal maanden in beslag waarbij de openingsdatum na de zomer bekend wordt gemaakt.