Afbeelding

Nieuwe bisschop bezoekt Sint-Oedenrode

Algemeen

Sint-Oedenrode - Op 14 mei heeft Mgr. Gerard de Korte bezit genomen van de zetel van het bisdom van 's-Hertogenbosch. In de periode tot de zomervakantie zal Mgr. De Korte alle dekenaten bezoeken. Op deze manier wil hij kennis maken met de pastorale teams, de parochiebesturen en de religieuzen. Op dinsdag 7 juni aanstaande bezoekt de bisschop het dekenaat Sint-Oedenrode / Veghel.

's Morgens maakt de bisschop kennis met de Congregaties van de Zusters van Veghel en van Schijndel. Om 13.15 uur brengt Mgr. De Korte een groet aan het graf van Mgr. Marinus Bekkers op het kerkhof te Sint-Oedenrode. Bij het graf van één van zijn geliefde voorgangers zal onze nieuwe bisschop een gebed uitspreken. Belangstellenden zijn hierbij van harte welkom. Het bezoek aan het Martinuskerkhof wordt afgesloten met een bezoek aan de Odakapel.
In de middag zijn er gesprekken met de deken en de pastores die werkzaam zijn in het dekenaat. In de namiddag, om 17.30 uur, zal Mgr. De Korte de Eucharistie vieren in de Nijnselse St. Antoniuskerk. Voor deze viering zijn genodigd alle pastores die werkzaam zijn in het dekenaat, de emeriti, vertegenwoordigers/sters van de Zusters van Schijndel en Veghel, van de Abdij van Berne en leden van de parochiebesturen. Daarnaast zijn bij deze viering ook andere belangstellenden van harte welkom. De Eucharistieviering is vrij toegankelijk. Na deze viering wordt het programma voor pastores en parochiebestuurders voortgezet in De Beckart.