Het was een kwestie van 'hersens kraken.'
Het was een kwestie van 'hersens kraken.'

SKOSO Schaakspektakel

Algemeen

Sint-Oedenrode - Wegens het succes van vorig schooljaar, is ook dit jaar voor de tweede keer het 'SKOSO Schaakspektakel' gehouden. Onder leiding van Jeroen van der Cruijsen (bovenschools (hoog)begaafdheidscoördinator) en Femke van der Loo (coördinator (hoog)begaafdheid van basisschool Dommelrode) in samenwerking met drie vrijwilligers van de Rooise Dam- en Schaakvereniging hebben 33 kinderen enthousiast deelgenomen.

Jeroen en Femke, die beiden ook schaken, vonden het belangrijk dat deze kinderen eens op een andere manier en in een andere setting uitgedaagd zouden worden. Een leerzaam spel vol uitdagingen, perfect geschikt voor deze slimme kinderen, dachten zij. De leerlingen worden tijdens de bijeenkomsten dan ook uitgedaagd om de opgedane kennis toe te passen in een toernooi. Daarnaast is het voor deze kinderen een mooie kans om ontwikkelingsgelijken te ontmoeten.

De eerste bijeenkomst zijn er masterclasses gegeven door enkele schakers van de Rooise Dam- en Schaakvereniging; René Dekkers, Bert de Laat en Jos van den Biggelaar. De tweede en derde keer werd een schaaktoernooi gehouden. De kinderen hebben, zowel met als zonder schaakklok, vele partijen tegen elkaar gespeeld. De winnaar van het toernooi is Guus Selten uit groep 6. De tweede prijs werd behaald door Koen Verhoef uit groep 6 van basisschool Eerschot. En derde is Guusje van de Ven geworden uit groep 6 van bs. Franciscus.

Afbeelding