Etienne Franken
Etienne Franken

Beoogd griffier Meierijstad bekend

Politiek

Sint-Oedenrode - Etienne Franken is voorgedragen als beoogd griffier van Meierijstad. Hij wordt op 19 mei 2016 in de raadsvergadering in Veghel officieel benoemd. De nieuwe gemeenteraad draagt, tijdens de eerste raadsvergadering in 2017, zorg voor de definitieve benoeming als griffier van Meierijstad.

Wie is Etienne Franken
Etienne Franken is 38 jaar en woont in Boxtel. Hij is vanaf 2012 griffier van de gemeente Loon op Zand. Van 2005 tot 2012 functioneerde hij als coördinator juridische zaken bij de gemeente Oisterwijk.

Werkzaamheden griffier
Etienne Franken treedt per 1 september 2016 in dienst. Tot 1 januari 2017 is hij samen met de collega's en raadsleden actief met het nadenken over de rol en samenstelling van de griffie en de voorbereidingen naar de herindeling toe. Vanaf 1 januari 2017 ondersteunt de griffier de nieuwe raadsleden bij hun taken.

Sollicitatieprocedure
Voor de benoeming van de beoogd griffier is een uitgebreide werving en selectieprocedure gevolgd. De vacature is tegelijkertijd in- en extern opengesteld en er zijn 40 reacties binnengekomen. Een extern wervings- en selectiebureau heeft een voorselectie gedaan en een aantal kandidaten voorgedragen aan de selectiecommissie. In deze commissie zaten de leden van de gezamenlijke werkgeverscommissie en een lid namens de stuurgroep. De selectiecommissie heeft de beoogde kandidaat op 13 april 2016 voorgedragen aan de kerngroep Meierijstad.