Vlnr: Johan van Gerwen, Coby van der Pas en Jan Goijaarts.
Vlnr: Johan van Gerwen, Coby van der Pas en Jan Goijaarts.

Goijaarts unaniem gekozen tot lijsttrekker CDA Meierijstad

Politiek

Sint-Oedenrode - Op dinsdagavond 5 april kwamen leden en bestuur van de CDA afdelingen Veghel, Schijndel en Sint-Oedenrode op de Noordkade in Veghel bij elkaar.

Tijdens de vergadering werden de eerste stappen gezet richting de verkiezingen van 23 november, waaronder het voorleggen van de kandidatenlijst. Als lijsttrekker kozen de aanwezigen eensgezind voor Veghelaar Jan Goijaarts. De huidige wethouder voor onder meer Ruimtelijke Ordening, Verkeer en Vervoer en Volkshuisvesting nam hiervoor een met gejoel gepaard gaand applaus in ontvangst. Ook de overige kandidaten op de lijst konden rekenen op unanieme goedkeuring. Johan van Gerwen (Schijndel) en Coby van der Pas (Sint-Oedenrode) bezetten respectievelijk de tweede en derde plaats. De overige plaatsen zijn evenredig onder de drie gemeenten verdeeld.
Op de verkiezingslijst staan ook Annemieke van de Ven, momenteel wethouder in Veghel, en wethouder Bart Claassen uit Schijndel. Beiden hebben laten weten beschikbaar te zijn als er door het CDA een beroep op hen wordt gedaan.