Jeanne Hendriks (l) was ook van de partij.
Jeanne Hendriks (l) was ook van de partij.

Duurzame baan voor 100e medewerker Participatiewet

Algemeen

Gemeente Sint-Oedenrode en de Verspillingsfabriek in Veghel hebben samen de 100e medewerker in de regio in het kader van de Participatiewet aan het werk geholpen. Omdat Ilona van den Berg de 100e was, ontving zij een bloemetje uit handen van Jan Simons, algemeen directeur van WSD.

Ilona werkt sinds een week bij de Verspillingsfabriek in Veghel. Het bedrijf heeft tot doel om voedselverspilling op grote schaal tegen te gaan. Het is Ilona's eerste baan en ze is nog volop aan het wennen. Ze reageerde verrast: "Ik ben heel blij dat ik nu kan werken. Ik ben mijn plekje nog aan het ontdekken maar dat gaat hier wel lukken. De mensen zijn heel leuk en ik vind catering heel erg leuk. Ik mag nu bij mijn eerste keuze werken!" zegt ze stralend.

Ilona kreeg voor zij aan het werk geen uitkering. Toch geeft de gemeente Sint-Oedenrode jongeren zonder uitkering, die geen werk kunnen vinden, een steuntje in de rug. Jeanne Hendriks – van Kemenade, Wethouder Werk, Inkomen, Zorg en Jeugd van gemeente Sint-Oedenrode: "We vinden het belangrijk dat iedereen deel kan nemen in de maatschappij. Werk is daarin heel belangrijk. Het draagt bij aan eigenwaarde en ontwikkeling van mensen. Hoe langer het duurt voor jongeren om werk te vinden, hoe moeilijker het wordt."

Sinds de Participatiewet op 1 januari 2015 ingetreden is hebben werkgevers met het kabinet afgesproken dat zij tot 2026 125.000 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk gaan helpen. De gemeenten voeren de wet uit. Gemeente Sint-Oedenrode en de Verspillingsfabriek nemen hun verantwoordelijkheid en zorgen daadwerkelijk dat mensen met een arbeidsbeperking aan het werk kunnen. De gemeente door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt door WSD naar werk te laten begeleiden en de Verspillingsfabriek door werk te bieden aan dezelfde groep mensen. Jan Simons complimenteerde de gemeente Sint-Oedenrode en de Verspillingsfabriek. "Zij geven jongeren een kans en zetten zich in om voor hen een goede werkplek te vinden. Het is ontzettend fijn dat de gemeente en de Verspillingsfabriek hun verantwoordelijkheid nemen."