Afbeelding

Mega vlooienmarkt in en rond de Beckart

Algemeen

Nijnsel - Zoals al vele jaren een begrip is in Nijnsel is het aanstaande zondag weer zover. CV de Heikneuters houdt haar Mega vlooienmarkt.

Het hele jaar door verzamelen zij "vlooien". Dat doen ze door altijd op de eerste zaterdag van de maand spullen op te halen bij de mensen thuis. Deze spullen worden diezelfde week door een vast team uitgezocht en gesorteerd op rubriek. Dan wordt alles netjes opgeslagen tot aan de grote dag. Vanaf woensdag zijn er al veel Heikneuters in de weer voor de vlooienmarkt op zondag. Er moeten hekken gehaald worden en op donderdag wordt de eerste containervrachtwagen geladen en gaat de eerste vracht richting de Beckart. Daar worden eerst alle tafels en stellingen gebouwd zodat alles ook netjes gesorteerd op de tafels kan komen liggen.

Voor de puzzels en gezelschapsspellen worden een heuse winkelstelling opgebouwd, zodat alles heel overzichtelijk is en blijft. Ze hebben een aparte boekenhal waar ook veel langspeelplaten liggen. Veel Kneuters zijn vanaf donderdag vele uurtjes in de Beckart bezig om alles op zijn plaats te krijgen. Uiteraard wordt er tussendoor ook voor de inwendige mens gezorgd. Zaterdagsavonds smaakt een pilsje extra lekker als alles op zijn plaats ligt en staat. Zondagsmorgens begint de markt om 10.00 uur, maar de eersten staan er al voor 9.00 uur. Daarom zijn er voortaan twee ingangen, want de mensenmassa is anders te groot in het begin. En dan na afloop…opruimen!! Ook daar geldt "vele handen maken licht werk". Alles moet gesorteerd afgevoerd worden en sommige spullen gaan naar een kringloopwinkel of naar andere goede doelen. Om 17.00 uur is de hele Beckart weer spik en span en is er niet te zien dat daar een vlooienmarkt van zo'n grote omvang is geweest. Al met al altijd een druk weekend voor de Kneuters, maar waar de saamhorigheid en gemoedelijkheid hoogtij viert. De vlooienmarkt is van 10. 00 tot 14.00 open en de entree bedraagt € 2.00,-