Heikneuters in actie
Heikneuters in actie

Carnavalsgevoel met Halfvasten

Cultuur

Sint-Oedenrode - Terugkijkend op afgelopen zondag komt het gevoel van eenheid onder de carnavalsvierders in Papgat weer eens duidelijk naar boven.

Want voordat we aan het vertrek met de wagen konden beginnen, was het wel zo dat de wagen van de Heikneuters  vier weken kosteloos mocht worden gestald bij Loonbedrijf van Esch (lid van de Plekkers) op het Everse. Ook bij Rien van Genugten (tonprater Prinsenzittingen) stond de schuur nog halfvol met poppen en andere wagens voor de halfvasten optocht.

Op zaterdagmiddag werd de grote wagen opgehaald door Hans Zonnenberg (lid Skrothupke) met de dieplader van Firma van Berkel (met toestemming van Tonio van Berkel, lid Raad van Elf) Tevens werd ons jubileummobiel op de ambulance vervoerd van garagebedrijf Van den Berk (hopelijk toekomstig lid Heikneuters)

Eenmaal in Oss aangekomen en opgesteld, bleek dat er een as van de wagen was afgebroken. Piet van Kemenade heeft misschien een voorgevoel hiervoor gehad, want zijn lasapparaat stond nog in de jeep zodat Ton van Erp ter plaatse het euvel kon repareren. Tijdens de optocht, onder het genot van een stralend zonnetje, werden we begeleid door twee jeugdige leden van De Narrekap en stonden er leden van de Plekkers ons aan te moedigen, samen met een groep Heikneuters. Met het behalen van een zevende prijs in een sterke groep van 16 wagens kunnen we er trots zijn op hoe de Heikneuters Papgat vertegenwoordigd heeft. Dit was echter nooit gelukt zonder medewerking van bovengenoemde personen en bedrijven. Bedankt voor jullie medewerking en het goeie gevoel voor carnaval in Papgat! Bedankt namens de wagenbouwers van CV de Heikneuters!