De wijk Vogelenzang
De wijk Vogelenzang

Nextdoor: "voor een nog veiliger en socialer Rooi"

Algemeen

Sint-Oedenrode - Het aantal apps is de laatste jaren explosief gegroeid. Slechts héél af en toe komt er een app bij die ook wel eens een explosief aantal gebruikers zou kunnen gaan krijgen, of misschien al heeft. Nextdoor, overgewaaid uit Amerika, is er zo een. Remco Muusz, initiatiefnemer/ oprichter van Nextdoor in de wijk Vogelenzang, legt uit waaróm.

"In onze Whatsapp buurtpreventie groep merkte ik dat er mensen waren die Whatsapp ook gebruiken voor verzoeken om nieuwe deelnemers aan te melden, nieuwe buren te verwelkomen en aankondigen te doen. Dit gaf voor een aantal mensen wat irritatie en mogelijk aanleiding om de Whatsapp groep te verlaten omdat er "teveel" in hun ogen irrelevante meldingen kwamen."

Waarom zouden de mensen overstappen op Nextdoor?
"Omdat je zelf kunt instellen waar je meldingen van wilt krijgen en op welke manier. Per email, dringende meldingen per sms bericht of notificatie. Ook de frequentie kan je bepalen. Direct of een keer per dag een samenvatting.
Leden van Nextdoor zijn in te delen per wijk. Een ander voordeel is dat je je persoonlijke gegevens kunt afschermen. De app is zeer privacyvriendelijk. Je naam en adres zijn alleen te zien voor leden in dezelfde wijk. Op die manier weet je wie er in je wijk woont en kun je elkaar goed op de hoogte houden van bijvoorbeeld verdachte situaties."

Lees meer in DeMooiRooiKrant van deze week