Afbeelding

KBO gaat voor behoud zwembad de Neul

Algemeen

Sint-Oedenrode - Vrijdag 26 februari had in de grote zaal "De Ontmoeting" de Jaarvergadering plaats van de Rooise Katholieke Bond van Ouderen. De zaal was tot de laatste plaats bezet, wat bewijst hoeveel waardering de leden van deze vereniging hebben voor alles wat "de Bond" voor hen organiseert.

Door: Wim van Rooij

Het afgelopen jaar 2015 groeide de vereniging, die centrum plus Eerschot omvat, van 1438 naar 1458 leden. Nijnsel, Boskant en Olland hebben eigen afdelingen. De uitgebreide agenda werd onder leiding van voorzitter Theo Schevers, die tijdens deze bijeenkomst voor drie jaar werd herkozen, vlot onder de hamer doorgewerkt. In zijn inleiding deelde hij mee, dat in verband met de fusie met Schijndel en Veghel de "kring Sint-Oedenrode", die vier afdelingen telt, zal worden uitgebreid tot "kring Meierijstad" met alle afdelingen in de drie gemeenten, die dus ook alle kerkdorpen gaat omvatten. De initiatiefgroep, bestaande uit de drie kringvoorzitters, is al bijeengeweest om een en ander voor te bereiden. In november zijn er gemeenteraadsverkiezingen, die de eerste gemeenteraad van Meierijstad moet opleveren.
Omdat de subsidies in de huidige drie gemeenten verschillen, moet er heel wat aan de orde worden gesteld. Op 14 maart wil men een rapport in hoofdpunten klaarhebben, waarin het behoud van het zwembad in Rooi voorop zal staan. Er zijn 500 ouderen, die er gebruik van maken. Uit de jaarverslagen van secretaris Henk Geerts en penningmeester Frans v.d.Ven, bleek op hoeveel terreinen de grote vereniging actief is. De jaarcontributie bleef gehandhaafd op 25 euro. Het financieel verslag kon ieders goedkeuring wegdragen. Behalve de voorzitter werd ook Marcel Janse voor drie jaar herkozen in het bestuur.
Na afloop van de vergadering kregen Piet Bekkers en Toon v.d. Wijst het woord over de pasopgerichte Zorgcoöperatie in Rooi. Ze heeft haar kantoor in het Fioretti-gebouw in de Kasteellaan, waar men op weekdagen tussen 9.30 uur en 11.30 terecht kan voor alle inlichtingen, die van belang zijn i.v.m. de "terugtredende overheid" als het om de zorg gaat. Men heeft sinds de oprichting op 1 september al 150 leden kunnen noteren. De contributie is 40 europ per echtpaar en 25 euro voor alleenstaanden. Hierna kon men terecht bij diverse stands voor inlichtingen en genieten van muziek en zang van het "Trio PTT".