Afbeelding

Koningsdag 2016, nu al?

Algemeen

Sint-Oedenrode - Wij, het bestuur van de Oranjevereniging, vinden dat je er maar beter op tijd mee kunt beginnen.

Al maanden zijn we er mee bezig. Het organiseren van Koningsdag 2016, wat dit jaar valt op woensdag 27 april. Dus voor ons de hoogste tijd om weer te proberen voor de gehele Rooise bevolking en, i.v.m. de samenvoeging, natuurlijk ook voor Veghel en Schijndel een mooie dag te organiseren voor elk wat wils.

We beginnen al, in samenwerking met de gehele Rooise horeca, op dinsdagavond 26 april voorafgaande aan Koningsdag. Op diverse plaatsen zullen podia opgebouwd worden waar allerlei muziekgroepen op gaan treden. Ook zal er dit jaar weer een vrijmarkt zijn. Deze keer gaat die markt in de avond plaatsvinden van 19.00 uur tot 23.00 uur en de vijftig kramen zullen uiteraard verlicht worden.
De volgende dag, Koningsdag, zal burgemeester Maas voor de laatste keer samen met de voorzitter van de Oranjevereniging de vlaggen hijsen terwijl de Ollandse Dorpskapel het Wilhelmus speelt als begin van het Oranjefeest. De kinderen en hun opa's en opa's kunnen weer deelnemen aan de versierde fietstocht onder begeleiding van onze dorpsveldwachter "Bert van de Mèrt". De Ollandse Dorpskapel zal ze begeleiden tot aan Odendael waar ze om 12.00 uur aanvangen met het Oranjeconcert in combinatie met een Oranjebrunch. (Dit zal nog nader toegelicht worden) Om 11.30 uur start natuurlijk weer de traditionele, drukbezochte, Kinderspeelgoedmarkt met maar liefst vijftig kramen. Op het Kerkplein zal de grote publiekstrekker "The Dutch Show Company" zich van hun beste kant laten zien en horen met weer een spiksplinternieuwe show, en hebben we dansgroep Neeltje van Kasteren weer bereid gevonden om met verschillende groepen op te treden en hun beste beentje voor te zetten. Op de Markt staan de springkussens klaar voor de kleinere jeugd en kunnen ze zich gratis laten schminken door onze schmink-kunstenares Connie Simons. Om de sfeer nog meer te verhogen heeft Ed Steenbakkers met zijn ploeg de vlaggen al weer klaar staan om het hele centrum in Oranjestemming te brengen
Uiteraard zijn we bezig met nog enkele andere activiteiten, maar daar hoort u later nog meer van. Wij, de Oranjevereniging, vinden het de moeite waard om dit alvast aan u te laten weten zodat u er rekening mee kunt houden en die avond en dag alvast in uw agenda te reserveren. We zien u graag.

Oranjevereniging Sint-Oedenrode