Betsy Verhagen en Johan van de Sande viern hun vijfentwintigjarig lidmaatschap bij Klavertje Vier
Betsy Verhagen en Johan van de Sande viern hun vijfentwintigjarig lidmaatschap bij Klavertje Vier

Je moet op elkaar kunnen vertrouwen

Algemeen

Nijnsel - Johan van de Sande en Betsy Verhagen vieren dit jaar hun vijfentwintigjarige lidmaatschap van het Nijnselse toneelgezelschap 'Klavertje Vier'. Het was Noud van der Zanden die hen in 1991 benaderde met de vraag of de twee lid wilden worden, van wat toen nog het NCB-toneel was. Beiden zeiden ja en zijn nog steeds enthousiaste leden.

"Ze hebben gebeld of je lid wilt worden van het toneel, maar ik heb gezegd dat je dat wel niet zal doen. Hoorde ik toen ik thuis kwam", vertelt Betsy Verhagen. "Ik antwoordde, hoe kom je daarbij, dat lijkt me juist hartstikke leuk". Nu vijfentwintig jaar later blijkt dat wel te kloppen, want als iets niet leuk is, dan houd je dan niet zo lang vol.

Duwtje in de rug
Net als Betsy had Johan van de Sande ook een duwtje in de rug nodig, want pas nadat Noud van der Zanden hem vroeg om bij het toneel te komen, zette hij die stap. Behoudens een kleine bijrol speelde Johan echter nooit zelf mee. De eerste tien jaar was hij als regisseur actief. "Toen vond ik dat ik lang genoeg regisseur was geweest.
Je moet zorgen dat je als gezelschap blijft vernieuwen. Dat kan niet als een regisseur te lang blijft en daarom ben ik daar na tien jaar mee gestopt", vertelt Johan. Maar hij bleef het gezelschap wel trouw want daarna vervulde hij nog verschillende hand- en spandiensten voor 'Klavertje Vier'. De laatste twaalf jaar past hij als penningmeester op de clubkas.

Lees verder in DeMooiRooiKrant van deze week