Rhode zit in een spannende competitie

Zure nederlaag Rhode tegen Margriet

Rhode trok zondag in een koud Oss tegen Margriet uiteindelijk aan het kortste eind door in de negentigste minuut middels een doelpunt uit een vrije trap met 1 – 0 te verliezen. Het was een wedstrijd die eigenlijk geen verliezer verdiende. Beide ploegen waren bang te verliezen, hetgeen in de wedstrijd goed te merken was.

In de eerste helft vielen nauwelijks hoogtepunten te noteren, Margriet voetbalde vanuit een sterk defensieve houding en Rhode slaagde er niet in hier door heen te komen. In de achtentwintigste minuut leek Margriet op voorsprong te komen, maar de goed leidende scheidsrechter keurde het doelpunt af op advies van de Rhode-grensrechter Adrie van Heesch. Hij had buitenspel geconstateerd. De 0 – 0 ruststand was een logisch gevolg van het wedstrijdbeeld.

In de tweede helft speelde Margriet wat offensiever waardoor er over en weer kansen kwamen. De eerste kans was voor Margriet. Een goede aanval werd afgerond met een schot naast het doel. De kansen voor Rhode kwamen op naam van Kyron Brus en de ingevallen Simon van de Wetering. Beide kansen werden helaas niet benut. In de vierentachtigste minuut schoot Roel Smeets keihard op doel vanuit een corner, zijn schot kon maar net geweerd worden door de Margriet-keeper. Tussendoor creëerde Margriet ook nog wel enkele kansen, maar ook deze kansen levereden geen doelpunt op. Zo leek de wedstrijd te eindigen in een gelijkspel, waarmee uiteindelijk beide ploegen beloond zouden worden met één punt. Helaas liep het voor Rhode anders af. Goudhaantje Joë Schuurmans krulde in de allerlaatste minuut een vrije trap binnen waardoor de punten in Oss bleven.

Aanstaande zondag: Rhode –Avesteyn
Ondanks de nederlaag blijft Rhode koploper in de derde klaas D. Evenals vorig jaar belooft deze competitie weer spannend te blijven tot de laatste wedstrijd. Tien ploegen van de veertien strijden nog mee om de titel. Daar zit Avesteyn niet bij. Deze ploeg staat op de twaalfde plaats met slechts 8 punten. Dit is geen garantie dat de punten in Sint-Oedenrode blijven. Juist tegen ploegen die de punten hard nodig hebben is het vaak lastig voetballen. Rhode is wel aan zijn stand verplicht deze wedstrijd te winnen.