Jaarlijks doen duizenden mensen mee aan NLDoet
Jaarlijks doen duizenden mensen mee aan NLDoet

Ook Open Coffee doet mee aan NLdoet

Algemeen

Het Oranje Fonds organiseert op 11 en 12 maart 2016, samen met duizenden organisaties in het land, NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken.

Open Coffee het Groene Woud doet graag mee aan deze actie! Door vrijwillig een project aan te pakken samen met een aantal deelnemers van de Open Coffee bijeenkomsten kan laagdrempelig worden genetwerkt, energie worden opgedaan door eens met iets anders bezig te zijn en kan inspiratie worden verkregen. Ook het presenteren van de bedrijfsnaam behoort tot de mogelijkheden. Dit past dus prima in de doelstellingen van de Open Coffee.

We bieden een fairtrade Brabantse koffietafel aan met lokale producten aan een groep statushouders (in Schijndel en Sint-Oedenrode zijn geen vluchtelingen gehuisvest. Wel wonen hier voormalig vluchtelingen die een verblijfsstatus hebben). Hierdoor worden diverse thema's gecombineerd: aandacht voor eerlijke producten, aandacht voor lokale producten en - ondernemers en het ontmoeten van mensen uit een andere cultuur. We hebben contact gezocht met de fairtrade werkgroep Schijndel (www.fairtradegemeenteschijndel.nl ), die enthousiast reageerde en samenwerking aanbood. Ook Winery and Herbs (www.wineryandherbs.nl ) en het Damiaancentrum (www.damiaancentrum.nl) boden spontaan hun medewerking aan.

Op vrijdag 11 maart zijn we te gast bij Winery and Herbs aan de Boxtelseweg 23 in Schijndel, zaterdag 12 maart gaan we naar het Damiaancentrum, Schijndelseweg  46 in Sint-Oedenrode. De activiteit duurt van 10.00 tot 14.00 uur.

We zijn op zoek naar mensen die het leuk vinden om op een andere manier te netwerken en tegelijkertijd een leuke activiteit op poten zetten voor mensen die niet zo'n groot netwerk hebben. We zoeken dus vrijwilligers die op 11 en/of 12 maart tussen 10 en 14 uur beschikbaar zijn om samen een koffietafel 'aan te kleden' en op te eten.

Aanmelden als vrijwilliger kan via e-mail: opencoffee.hetgroenewoud@gmail.com .

Voor meer informatie: kijk op onze social media. LinkedIn: (OpenCoffee Het Groene Woud), Twitter (@OpenCoffeeGroen) en Facebook (Open Coffee het Groene Woud).