Mia van Boxtel
Mia van Boxtel

Mia van Boxtel voorgedragen als Taalheld 2016

Algemeen

Sint-Oedenrode - Deze week is Mia van Boxtel uit Sint-Oedenrode voorgedragen voor de Taalheldenprijs 2016. De Taalheldenprijs is in het leven geroepen door de Stichting lezen en schrijven.

De Stichting Lezen en schrijven staat voor durven en kunnen meedoen in de samenleving. Persoonlijke inzet en doorzettingsvermogen van mensen zijn daarom cruciaal in de aanpak van laaggeletterdheid. De Taalheldenprijs biedt de mogelijkheid om de successen, daadkracht en inspiratie van mensen op het gebied van geletterdheid in het zonnetje te zetten. De prijs kan gaan naar taalcursisten, taalbegeleiders en individuen die zich bovenmatig inzetten door mensen en organisaties aan elkaar te verbinden.

Mia van Boxtel is taalbegeleider en zet zich altijd weer in om mensen en organisaties aan elkaar te verbinden. De voordracht is gedaan door de gemeente Sint-Oedenrode, in de persoon van wethouder Jeanne Hendriks van Kemenade, in nauwe samenwerking met enkele vrijwilligers van de Taalwerkplaats en ondersteund door een mooie film, gemaakt door Emile Kalmann. www.taalwerkplaatsrooi.nl