Peter Verbraak
Peter Verbraak

Peter Verbraak versterkt fractie Hart voor Rooi

Politiek

Sint-Oedenrode - De fractie van Hart voor Rooi kende deze raadsperiode enige veranderingen. In verband met zwangerschap had Janneke van Vugt haar taken tijdelijk neergelegd en onlangs werd bekend dat Toon van der Wijst wegens een intensieve job elders zijn ontslag bij burgemeester Maas had aangeboden.

Het bestuur van Hart voor Rooi kan u meedelen dat vanaf 26 november 2015 de fractie van Hart voor Rooi in de gemeenteraad weer voltallig zal zijn. Janneke van Vugt pakt de draad weer op en het bestuur van Hart voor Rooi heeft Peter Verbraak benaderd om de open gevallen plek van Toon van der Wijst tot eind 2016 in te nemen. Peter Verbraak stond op de zevende plaats van de lijst van Hart voor Rooi bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2014 en volgt de Rooise politiek al vele jaren.

Hij is in Rooi bekend van o.a. zijn bedrage aan projecten waarin mensen met een beperking "gewoon mee kunnen doen", zoals Kinderboerderij Kienehoeve, Meerschot, Palatijn. Verder is hij voorzitter van de WMO-raad. De officiële installatie van Peter Verbraak vindt tijdens de raadsvergadering van 26 november plaats.