Ons gemeentehuis
Ons gemeentehuis

Marijke Wilms beoogd gemeentesecretaris Meierijstad

Algemeen

Sint-Oedenrode - Dinsdag is Marijke Wilms benoemd tot beoogd gemeentesecretaris. Marijke kwam als beste kandidaat uit de in- en externe selectieprocedure. Het besluit om Marijke te benoemen tot beoogd gemeentesecretaris is tot stand gekomen na een positief advies van de selectiecommissie en het definitieve besluit van de Stuurgroep.

Selectiecommissie
In de selectiecommissie zaten de burgemeesters uit de drie gemeentes, een onafhankelijke externe voorzitter en de adviseur van het externe wervingsbureau Castanho. Daarnaast was er een adviescommissie van zes OR-leden (twee van elke gemeente). Een assessment maakte deel uit van de selectieprocedure.

Uit het verslag van de commissie
De keuze is gevallen op Marijke Wilms, omdat zij uitstekend voldoet aan de opgestelde functie-eisen en competenties als opgesteld in het profiel. De selectiecommissie en het OR-platform hebben er alle vertrouwen in dat zij als beoogd gemeentesecretaris succesvol zal zijn. Er is unaniem tot deze keuze gekomen. Marijke Wilms: Ik pak deze uitdaging met beide handen aan. De drie organisaties zijn mij natuurlijk niet onbekend en ik kijk uit naar de verdere samenwerking met de drie. Samenwerken en verbinden zijn twee begrippen, die een belangrijke plaats innemen in onze visie. Deze begrippen zijn mij uit het hart gegrepen. Dat vertrekpunt spreekt mij bijzonder aan en sluit naadloos aan bij mijn manier van werken. Ik wil de verdere ontwikkeling van Meierijstad dan ook graag, mee vormgeven en uitdragen.

Over Marijke
Marijke woont samen met haar man, dochter en twee zoons in Oijen. In 2010 begon ze in Veghel als directeur bedrijfsvoering. In 2012 werd ze door het college benoemd als gemeentesecretaris/ algemeen directeur bij de gemeente Veghel. Eerder werkte ze bij de gemeente Lith en Maasdriel. Zij beschikt over ruime managementervaring in het openbaar bestuur en heeft een achtergrond als registeraccountant.

De colleges wensen Marijke veel succes in haar rol als bruggenbouwer tussen de drie organisaties en als gemeentesecretaris van de gemeente Meierijstad. Het nieuwe college van B&W van Meierijstad benoemt de gemeentesecretaris/algemeen directeur definitief.