De kist waar het om gaat
De kist waar het om gaat

Van wie is deze bijzondere kist?

Algemeen

Sint-Oedenrode - Op gezette tijden wordt DeMooiRooiKrant ingeschakeld bij vermiste of gevonden dingen. De foto die wij via Facebook toegestuurd kregen van kees.ingeborg@ziggo.nl verdiende in onze ogen wel een bijzonder plaatsje. Sinds kort hebben zij deze kist in huis en zijn op zoek naar familie van de persoon waarvan de kist is geweest.

Deze kisten waren van militairen die naar Nederlands-Indië werden uitgezonden. "Overigens hebben verschillende jongens die daarheen moesten een vervelende jeugd gehad. Tijdens de 2e wereldoorlog zijn verschillende van hen tewerk gesteld in Duitsland. Kwamen terug in Nederland, werden soms met de nek aangekeken en "mochten" een paar jaar later naar Nederlands-Indië" aldus de inzender. De naam en registratienummer (geboortedatum) van de eigenaar staan op de kist.

Kees heeft al kopers gehad voor de kist, ook verre familie van de man die eigenaar is geweest. Hij had de kist op marktplaats te koop staan, maar wil de familie Van Dijk in de eerste lijn van de eigenaar, diens kinderen of kleinkinderen dus, de 1e keus geven. "Als ik zo'n kist van mijn opa zou kunnen kopen zou ik die graag willen hebben."