Uiteraard werd er geproost op de deal
Uiteraard werd er geproost op de deal

Boskants echtpaar neemt De Vriendschap over

Algemeen

Sint-Oedenrode - Nadat Paul en Dennis in juni bekend maakten op zoek te gaan naar goede opvolgers om De Vriendschap op een soortgelijke en succesvolle manier voort te zetten, maken ze nu bekend deze te hebben gevonden. Eddy en Karin van der Heijden zullen het stokje van Paul en Dennis over gaan nemen. "We zijn ontzettend blij dat we ons 'kindje' met een gerust gevoel over kunnen dragen aan een ondernemerspaar, die dezelfde visie hebben betreft horeca als wij altijd hebben gehad", vertelt Paul.

Dennis vervolgt: "Afgelopen periode zijn er diverse partijen geweest die hun interesse hebben uitgesproken over De Vriendschap. Soms heeft dat gesprekken tot gevolg gehad, bij anderen niet. Van de ene kant moeten we de overname zakelijk bekijken, omdat er toch heel wat bij komt kijken. Van de andere kant is De Vriendschap ons 'kindje' wat we in 4,5 jaar tijd opgebouwd hebben tot iets ontzettend moois. Ons gevoel kunnen we dan ook niet buitensluiten op dat gebied. Een tijd terug kregen we op een vrijdag een telefoontje van een echtpaar met de mededeling dat ze graag eens zouden willen komen kijken en praten over De Vriendschap.  We hebben direct de zondag erna afgesproken om eens kennis te maken. De namen waren bij ons niet bekend, de gezichten wel, oorspronkelijk Rooienaren, maar inmiddels al vele jaren woonachtig in Boskant. Er was direct een 'klik' tussen ons en hen, waarbij duidelijk werd dat zij precies dezelfde visie hadden wat de Vriendschap en horeca betreft, als hetgeen wat wij afgelopen jaren bij De Vriendschap na gestreefd hebben'.

Paul: "Het enthousiasme dat ze uitstraalden zorgde er bij ons voor dat we er direct een super goed gevoel over hadden! Toen ze de dag erna contact met ons opnamen met de mededeling dat ze een vervolggesprek zouden willen, was bij ons duidelijk dat het ook echt serieus was. Die week hebben we nogmaals afgesproken, waarin Eddy en Karin hebben aangegeven serieus aan de slag te willen gaan."

Wat heeft Eddy en Karin gedreven om deze grote stap te zetten? Eddy en Karin: "We hebben al jaren de wens om samen een eigen horeca onderneming te starten. In het verleden hebben we die stap niet genomen, mede omdat we onze kinderen te jong vonden. Ze zijn inmiddels een stuk ouder en zelfstandiger. Toen we het nieuws hoorden dat Paul en Dennis op zoek gingen naar opvolgers voor De Vriendschap, ging er bij ons direct door ons hoofd: dit is de kans waar we al zolang op hebben gewacht. We wisten dat het niet niks zou zijn om een dergelijke horeca zaak over te nemen, maar we moesten toch op zijn minst bekijken of dit het moment en de locatie was om onze droom in vervulling te laten komen! Na het eerste gesprek met Dennis en Paul waren we eigenlijk al geheel overtuigd. We hebben altijd al ontzettend veel waardering en respect gehad voor de manier waarop Paul en Dennis De Vriendschap, en dus ook Boskant op de kaart hebben weten te zetten. We zijn dan ook ontzettend blij dat we hun vertrouwen hebben gekregen. We zullen onze passie voor de horeca in de strijd gooien, om ervoor te zorgen dat kwaliteit, gastvrijheid en het enthousiasme gewaarborgd blijft."

Hebben jullie ervaring met ondernemen, al dan niet in de horeca? Eddy: 'Ik ben inmiddels zo'n 15 jaar zelfstandig ondernemer. Samen met Karin heb ik 5 jaar met veel plezier de kantine van VV Boskant gedraaid. Tevens heb ik diploma's in de consumptieve sector behaald. Dit is een opleiding waarin ook koken centraal staat. Dit is een passie die ik altijd ben blijven houden." Karin: "In het verleden ben ik een aantal jaren werkzaam geweest bij 'De Flierefluiter' in Boskant. Dit was de naam van De Vriendschap, nog voordat dit 'het Riethof' werd. Hier heb ik toen de nodige ervaring opgedaan met feesten en partijen, bruiloften maar ook tijdens koffietafels. Die passie van toen is nooit weg gegaan. Afgelopen jaren ben ik werkzaam geweest als senior planner. Tevens doe ik al 15 jaar de boekhouding voor Eddy als zelfstandig ondernemer'.

Op welke manier wordt 'De Vriendschap' voortgezet vanaf nu? Paul en Dennis: "Eddy en Karin zullen al snel met ons mee gaan draaien. We willen dat ze straks alle ins en outs weten op het moment dat de overname zover is. Gasten moeten dus niet vreemd staan te kijken als ze komende periode zowel ons, maar ook Karin en Eddy rond zien lopen om onze gasten te helpen. Op 1 januari 2016 zullen zij het op eigen houtje gaan doen."

Eddy en Karin: "Wij zullen niets aan het concept veranderen van De Vriendschap. We zien het als onze missie om ervoor te zorgen dat de gastvrijheid, de kwaliteit en het enthousiasme  net zo goed is als dat Paul en Dennis dit neer hebben weten te zetten. Alle verenigingen zullen De Vriendschap gewoon als thuishonk blijven houden, ook feesten en partijen blijven gewoon doorgaan, zelfs de danslessen zullen gewoon gegeven worden! Vooral Dennis zal in de toekomst nog vaak genoeg over de vloer komen om zijn lessen te geven. Maar ook wanneer gasten een hapje willen komen eten, dan zijn ze ook na 1 januari van harte welkom! Ook zullen we met hetzelfde personeel blijven werken."

Paul en Dennis: ' Alle gasten die voor volgend jaar al zalen hebben gereserveerd voor feesten en partijen zullen we middels een brief op de hoogte stellen van hetgeen wat gaat komen. Voor hen zullen we ook een paar inloop avonden gaan organiseren. Op deze avonden kunnen zij terecht met al hun vragen of onzekerheden. Wij zullen er dan zijn om die te beantwoorden. Ook Eddy en Karin zijn er dan bij. Inmiddels zijn de verhuurders van het pand volop aan het investeren voor de toekomst van De Vriendschap. We zijn er 100% van overtuigd, dat Eddy en Karin het succes van De Vriendschap voort weten te zetten. Wij wensen hun hierbij ontzettend veel succes, ze kunnen altijd op onze steun en begeleiding rekenen!"