De raadzaal van Sint-Oedenrode.
De raadzaal van Sint-Oedenrode.

Bijeenkomst over D66 gedachtegoed in Meierijstad

Politiek

Op donderdag 10 september organiseert D66 Meierijstad een bijeenkomst over het sociaalliberale gedachtegoed. Iedereen, ook niet leden, zijn van harte welkom vanaf 20.00 uur in De Apotheek te Veghel (Ncb-laan 52G).

Als sprekers hebben wij o.a. Nienke Offringa van de Mr. Hans Van Mierlo Stichting, ons wetenschappelijk bureau. Zij zal het e.e.a. vertellen over de pijlers binnen het sociaalliberalisme. Daarnaast zal ook gedeputeerde Anne-Marie Spierings spreken over hoe deze pijlers vertaald kunnen worden in regionale en lokale standpunten.

In december 2014 is D66 Meierijstad opgericht met het doel om in november 2016 aan de gemeenteraadsverkiezingen mee te doen. Per 1-1-2017 ontstaat dan de nieuwe gemeente. D66 wil het sociaalliberale geluid een prominente plek geven in de nieuwe gemeente. Ook directe democratie, een eerlijk en open gemeentebestuur en ruimte voor economische innovatie staan daarbij hoog in het vaandel. Er wordt nu hard gewerkt aan een verkiezingsprogramma dat in het najaar klaar zal zijn. De avond is niet alleen bedoeld voor leden van D66, ook niet leden zijn van harte welkom.