Ieder jaar doen duizenden mensen mee aan de Rooise Fietsvierdaagse
Ieder jaar doen duizenden mensen mee aan de Rooise Fietsvierdaagse

Rooi Fietst: nieuwe route richting Eindhoven

Algemeen

Sint-Oedenrode - Wist u dat de Rooise Fietsvierdaagse RooiFietst door de NFTU, de Nederlandse Tour Fiets Unie, bekroond is met drie sterren? Deze waardering kreeg de organisatie voor de gevarieerde en landelijke routes en in het bijzonder voor de vriendelijke en behulpzame organisatie. In ons land zijn maar vijf fietsvierdaagsen met deze onderscheiding.

De deelnemers aan de routes van 45 en 60 km rijden een aantal kilometers door de stad Eindhoven maar zullen versteld staan van de rust en het groen. De route richting Eindhoven is nieuw. De routes richting Oirschot en Helvoirt zijn nagenoeg hetzelfde gebleven. Den Bosch is na een jaar afwezigheid weer opgenomen.

Rooi Fietst kiest niet voor niets voor de route Eindhoven. In die regio zijn er veel bezienswaardigheden. Een bloemlezing:

Aquabest
Een recreatiepark voor jong en oud rond een plas gelegen. Er is onder meer een strandpark waar je lekker kunt luieren. Familiepark DippieDoe, het grootste in- en outdoor speelpark van Nederland! Ieder jaar worden er diverse festivals gehouden waaronder het bekende Extrema Outdoor.

De Herdgang
Het trainingscomplex van PSV en een officiële buurt in Eindhoven. Het complex bestaat uit zeven voetbalvelden en verder verschillende trainingsfaciliteiten, waaronder een fitnesscentrum. Het is een bosrijke en rustige omgeving. De Herdgang wordt vaak als synoniem gezien voor de rust die er in en om de club PSV heerst.

Philips Fruittuin
De tuin is opgericht door Anton Philips als werkverschaffingsproject. Het is een boomgaard van twaalf hectaren met appel-, peren- en pruimenbomen. Heb je altijd al willen weten hoe het telen van fruit in zijn werk gaat? Kom een kijkje nemen achter de (wind-)schermen tijdens een rondleiding. Bij de Philips Fruittuin is altijd iets te doen.

Eindhoven Airport
Vliegbasis Eindhoven of Eindhoven Airport, in de volksmond nog vaak Welschap is van oorsprong een civiel vliegveld dat na de oorlog als vliegbasis is overgegaan in handen van de Koninklijke Luchtmacht. Het vliegveld wordt deels door de burgerluchtvaart gebruikt.

BestZoo
Voorheen: Dierenpark 'De Vleut' ) is een klein dierenpark waaraan ook een speeltuin verbonden is, dat gelegen is in de buurtschap Vleut in Best.