MHC Sint-Oedenrode is één van de weinige clubs zonder waterveld.
MHC Sint-Oedenrode is één van de weinige clubs zonder waterveld.

Vervanging kunstgras MHC: gemeente betaalt mee

Politiek

Sint-Oedenrode - Het laatste woord is er nog niet over gezegd, maar het ziet er naar uit dat de gemeente de portemonnee gaat trekken om MHC tegemoet te komen bij de vervanging van hun kunstgrasveld.

Het veld is aangelegd in 1986, de toplaag is in 2000 al voor eigen rekening vervangen en inmiddels opnieuw aan vervanging toe. Maar nu is ook de ondergrond na bijna 30 jaar niet langer bruikbaar en moet het veld compleet opnieuw worden aangelegd. En hoewel sportverenigingen onderhoudsinvesteringen geheel uit eigen zak moeten betalen, kan dat in alle redelijkheid niet van hun verwacht worden voor het volle pond: tussen de drie en vier ton, zo redeneerde de voltallige voorbereidingscommissie afgelopen donderdag.

Daar trok inspreker Henk van der Meijden alles uit de kast om de noodzaak van een gemeentelijke bijdrage van 150.000 euro te onderstrepen. De contributieverhoging, de extra sponsoracties, het wakend oog van de hockeybond KNHB die de situatie gedoogt wat ieder moment afgelopen kan zijn, het niveau waarop MHC landelijk en regionaal hockeyt.

Lees woensdag meer in DMRK