Afbeelding

CDA Rooi: géén grenscorrectie met Son en Breugel

Politiek

Sint-Oedenrode - 'Neem in al jullie verkiezingsprogramma's voor Meierijstad expliciet het standpunt op dat er géén grenscorrectie met Son en Breugel plaatsvindt voor het gebied Zwijnsbergen, Wolfswinkel en Mosbulten!'Dat was de dringende oproep die CDA Rooi, bij monde van fractievoorzitter Coby van der Pas, deed aan alle politieke partijen van de nieuwe gemeente Meierijstad.

Deze oproep deed zij gisteren tijdens de kerngroepvergadering, een vergadering waaraan alle drie gemeenteraden van de fusiegemeenten, Veghel, Schijndel en Sint-Oedenrode, deelnemen. De aanleiding voor deze oproep was recente berichtgeving in de media waarin Son en Breugel bij monde van burgemeester Gaillard aangeeft na de fusie de gemeente Meierijstad opnieuw het verzoek tot grenscorrectie voor te leggen. Hij sprak daarbij de hoop uit dat het nieuwe College van B&W en de nieuwe gemeenteraad van Meierijstad hiermee zal instemmen.

Eerder spraken de bewoners van de gebieden Zwijnsbergen, Wolfswinkel en Mosbulten zich massaal uit dat zij géén onderdeel wensten uit te maken van de gemeente Son en Breugel. De bewoners willen tot de nieuwe gemeente Meierijstad behoren. De gemeenteraad van Sint-Oedenrode ondersteunde deze zienswijze van de bewoners en nam dit mee in het herindelingsadvies. Ook de gezamenlijke gemeenteraden van de drie gemeenten spraken op initiatief van CDA Rooi en gesteund door de andere Rooise partijen expliciet uit geen grenscorrectie te willen, nu niet en ook niet in de nieuwe gemeente Meierijstad.

'Het heeft ons op zijn zachtst gezegd onaangenaam verrast dat de gemeente Son en Breugel desondanks nu al aangeeft de vraag over grenscorrectie in de nieuwe gemeente Meierijstad opnieuw te willen stellen. Daarmee walst Son en Breugel willens en wetens over de uitdrukkelijke wens van de bewoners van Zwijnsbergen, Wolfswinkel en Mosbulten heen! En dat is verre van gepast,' vindt CDA Rooi. 'Als het aan het CDA ligt gaat dat niet gebeuren. Géén grenscorrectie met Son en Breugel!