Rubens Quartet
Rubens Quartet

KBO Cultuurclub naar lunchpauzeconcert

Algemeen

De cultuurclub van KBO Sint-Oedenrode gaat op 4 juni een bezoek brengen aan het lunchpauzeconcert in het Philips Muziekcentrum.

Het Rubens Quartet - van origine Nederlands/Amerikaans/Israëlisch - heeft zich sinds de oprichting in 2000 ontwikkeld tot een van de meest voor¬aan¬staande strijkkwartetten van Nederland. Het kwartet, opgeleid in de rijke Europese strijkkwartet¬cultuur, verbindt de rijkdom van het bekende met de vernieuwende kracht van het onbekende, immer met artistieke diepgang als uitgangsbasis. Het kwartet heeft inmiddels een grote naam verkregen in binnen- en buitenland en wordt geroemd om zijn warme toonvorming, gepassioneerde uitvoering, fijngestileerde nuances in klank en dynamiek en een schier volmaakt samenspel. Ook op educatief terrein is het Rubens Quartet buitengewoon actief, getuige de kamermuziekmodule The art of perception (workshops op middelbare scholen in het hele land) en sinds 2009 de jaarlijkse tournee met de winnaar van de Prinses Christina Concours Rubens Quartet Prijs. Op het programma staan: Skrjabin - uit 12 Études voor piano opus 8: XI Andante, W.A. Mozart - Duo voor viool en altviool in Bes groot, KV 424: Adagio - Allegro; Andante cantabile; Thema con Variazioni. Andante grazioso - Allegretto – Allegro, W.A. Mozart - Pianokwartet in Es groot, KV 493: Allegro; Larghetto; Allegretto

Het lunchpauzeconcert is op 4 juni en begint om 12.30 uur in de kleine zaal. De kosten voor het bijwonen van dit concert bedraagt € 2,00 per persoon. U wordt uiterlijk om 12.15 uur verwacht. Het is belangrijk op tijd aanwezig te zijn, want tijdens het concert worden geen toehoorders meer toegelaten.

Het muziekgebouw is gemakkelijk te bereiken, het ligt dicht bij het station. Als u desondanks problemen hebt met het vervoer, laat u dit dan even aan de organisatie weten, dan wordt er geprobeerd een oplossing te vinden. Meerijden kan dan voor € 4,- p.p. Aanmelden kan weer bij Harry van Oorschodt tot 1 juni, cultuurclub@kborooi.nl. De toegangskaarten à € 2,- per stuk verkrijgt u voor aanvang van het concert bij hem aan de ingang van het muziekcentrum.