Versterk de Weidevogelbescherming

Roois nieuws
Sint-Oedenrode - Nesten opsporen en daarna markeren. Een effectieve aanpak, want dankzij het werk van de Weidevogelbescherming zijn er nog altijd weidevogels te bewonderen in het Brabantse buitengebied. Geschikt voor: gewone mensen die gewend zijn aan modder onder de zolen.

Waarom weidevogelbescherming?
Weidevogels komen bijna alleen maar in Nederland voor, op het boerenland. Maar zelfs hier dreigen ze te verdwijnen. Dit komt door de intensieve landbouw. Veel nesten worden simpelweg omvergereden als de boer of loonwerker zijn land op gaat. Vrijwilligers sporen de nesten op, zodat een er rekening mee gehouden kan worden.

Mooi werk
Natuurlijk geeft het een goed gevoel om weidevogels te redden, maar het werk is ook leuk. Je komt veel buiten om de nesten op te zoeken. Ook maken de beschermers afspraken met boeren en tonen ze belangstelling over hun werk op het land.

Zelf meedoen
Geïnteresseerd? Weidevogelgroep de Schijndelse heide is op zoek naar meer vrijwilligers. Zij kunnen u indien gewenst indelen in diverse vrijwilligersgroepen. Op 25 maart aanstaande is er een lezing over weidevogels en op 28 maart a.s. een kijkochtend. U kunt deze informatie ook vinden op www.ivnrooi.nl . Bij interesse kunt u contact opnemen met een van de coördinatoren van de weidevogelgroep: Wil Foolen : w.foolen@kpnmail.nl  ; 0413- 475602 Piet Delisse: pdeli46.1@kpnmail.nl  ; 0413- 474118