Afbeelding

Dommelrode rustig en op steenworp van het centrum

Roois nieuws Op de koffie bij...
Voor de laatste 'Mooi in de Buurt' zijn we op bezoek in Dommelrode. Een van de eerste nieuwbouwwijken van Sint-Oedenrode. Enkele straatnamen in Dommelrode doen al vermoeden dat hier ooit adelijke lieden vertoefden. De Jonker Marcus van Gerwenlaan, Baron van Coehoornlaan of Graaf Maurits Lodewijkstraat zijn maar een paar voorbeelden. De mensen die er nu wonen zijn dan wel niet van adel, maar kunnen zeker interessante verhalen vertellen over hun wijk. Omdat dit de laatste 'Mooi in de Buurt' is, hebben we geen keukentafelgesprek. Maar belden we bij het ontbreken van een actieve buurtvereniging gewoon bij een paar voordeuren aan.

Arie Verheijen woont al sinds 1960 op Dommelrode. Voor veel Rooienaren is hij geen onbekende. Van 1955 tot 1962 gaf hij les op de lagere school. Daarna bracht hij als leraar wiskunde de jongeren op de mulo, de latere mavo onder andere de stelling van Pythagoras, de sinusregel en tweedegraadsvergelijkingen bij.

“Toen wij hier in 1960 kwamen wonen, was het huidige gemeentehuis nog klooster. Daar woonden toen de zusters Augustuninessen. De kapel stond er nog en ook de woning van de rector. Dat was allemaal ongeveer op de plaats waar nu het voorplein van het gemeentehuis is”, vertelt Verheijen.

Lees het hele verhaal in DeMooiRooiKrant van deze week

Kijk hier naar de film over Dommelrode >>>>>>>>