Rooienaar aangehouden na plegen meerdere misdrijven

Roois nieuws
Sint-Oedenrode - De politie hield dinsdagavond 23 september rond 22.30 uur een 42-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aan op verdenking van het verlaten van een plaats ongeval, het stelen van een fiets en het plegen van een woninginbraak. Al deze misdrijven werden op diezelfde avond in Sint-Oedenrode gepleegd.

Agenten kregen rond 18.30 uur een melding dat een auto door een hek was gereden op de Alfred Nobelstraat. Getuigen zagen dat de bestuurder de auto vervolgens achterliet en via een naastgelegen sloot op de vlucht sloeg. Agenten troffen de bestuurder op dat moment niet meer aan.

Diefstal en inbraak
Niet veel later werd er een fiets gestolen uit een schuur aan de Bobbenagelseweg. Het signalement dat de melder van deze verdachte gaf, kwam overeen met de bestuurder van de eerdergenoemde auto. Rond 22.15 uur spoedden agenten zich naar een woning aan eveneens de Bobbenagelseweg voor een inbraak. De dader was al gevlucht, maar natte voetsporen bleven achter.

Optelsom
Rond 22.30 uur gingen de agenten af op een verdachte situatie op de Liempdseweg. Hier liep een man in natte kleding en vroeg buurtbewoners een taxi te bellen. De man voldeed aan het signalement van de gezochte persoon en werd direct door de politie aangehouden. Ook de ontvreemde fiets werd in de nabije omgeving aangetroffen. De man zit vast voor verder onderzoek.