De Plaatselijke Makelaar: een moderne makelaar

Roois nieuws Op de koffie bij...
Al iets meer dan een jaar huist er een nieuwe makelaar in Sint-Oedenrode; De Plaatselijke Makelaar. En dat ook nog eens in één van de meest opvallende en historische panden in het centrum. Het kantoor is namelijk gevestigd in het oude Raadhuis aan de Markt. Het is vast en zeker veel mensen opgevallen, vooral nu de etalage sinds kort is ingericht en voorzien van LED verlichting. Directeur, NVM makelaar en Rooienaar Rob van de Laar is duidelijk: “We bieden diensten aan van een traditionele makelaar, maar doen daarnaast nog veel extra’s. Dat maakt ons een moderne makelaar.”

De Plaatselijke Makelaar is een keten die zich verspreidt over heel Nederland. Sint-Oedenrode is één van de zeven dependances. Behalve Van de Laar bestaat het team hier verder uit John Peijenburg (NVM makelaar, taxatie woningen/agrarisch) en Michel Notebaart (NVM makelaar, taxatie bedrijven/woningen). Samen zijn ze hard op weg om het marktaandeel in deze Brabantse gemeente te vergroten. “Wat maakt ons anders?” herhaalt Notebaart de vraag. “Bij ons kan meer, maar ook minder”, zegt hij resoluut. “Dus het kan schelen in uw portemonnee. We bieden pakketten op maat aan. De consument kan kiezen wat hij door ons laat doen en wat hij zelf wil doen. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om zelf de bezichtigingen te doen.”

Natuurlijk merkt ook het team van de Plaatselijke Makelaar dat het op dit moment allemaal wat moeizamer gaat op de huizenmarkt. “Daarom moet je creatief zijn”, legt Notebaart uit. “Kleine dingen kunnen het verschil maken. Een goede tool is de link die we onze klanten sturen waardoor ze hun woning via social media als Linkedin, Facebook en Twitter kunnen promoten. De woning wordt uiteraard op Funda geplaatst en ook kunnen we flyers aanbieden. Zo onderscheiden verkopers zich, waardoor de woning extra opvalt. Wellicht trekt dat kopers over de streep.”
Hoewel de markt op dit moment wat rustiger is, verwacht Van de Laar dat het geleidelijk iets zal aantrekken. Volgens hem durven mensen niet altijd de knoop door te hakken. De definitieve kabinetsplannen omtrent de woningmarkt zullen daar wellicht bij helpen. “Daarnaast is het aanbod op dit moment groot en zijn de prijzen en de rente op dit moment lager dan voorheen”, beurt de directeur op. “Er zijn dus volop mogelijkheden. Zo is woningruil een nieuwe interessante optie en als je een huis wilt kopen, kun je een no-risk clausule opnemen. Je spreekt dan een voorwaarde af; zodra je het eigen huis niet verkocht krijgt en er komt een andere koper, dan krijgt die voorrang nadat het eerst is aangeboden aan jou als eerste koper. Dat is voor alle partijen interessant.”

Behalve aan- en verkoop van huizen is de Plaatselijke Makelaar ook gecertificeerd voor het taxeren van woningen, bedrijven en agrarische objecten. Dat maakt deze makelaar nog completer. Het team staat graag voor u klaar!
De Plaatselijke Makelaar, Markt 2, tel: 0413-745155, www.deplaatselijkemakelaar.nl