Afbeelding

Huiskens Optiek geeft feest en trakteert

Roois nieuws Op de koffie bij...
Zo’n dertig jaar geleden was het, net als nu, slecht gesteld met de economie. Het totale plaatje zag er zelfs nog donkerder uit. Het getuigt van durf en positivisme om juist dan een eigen zaak te starten. Toch is dat precies wat Erwin en Mieke Huiskens destijds deden. Vorig jaar zette de zaak, inmiddels met zoon Roel aan het roer, weer een gedurfde stap om een nieuw en veel groter pand te betrekken. In die prachtige winkel wordt deze maand het dertigjarig bestaan gevierd.

“Wie jarig is, trakteert”, was het eerste wat Erwin Huiskens zei over de festiviteiten. “In de komende weken krijgt iedere klant, of iedereen die zich klant voelt, een leuk cadeau van ons. We zijn al deze mensen namelijk ontzettend dankbaar en dit jubileumfeest willen we graag met hen vieren. Dat vinden we zeer de moeite waard.”

Oude waarden gelden nog steeds
Bijna dertig jaar geleden openden Erwin en Mieke Huiskens hun optiekwinkel aan de Heuvel 30 in Sint-Oedenrode. Direct ontpopte Huiskens Optiek zich tot een winkel met een eigen herkenbare stijl die tot op de dag van vandaag heeft standgehouden. Service en laagdrempeligheid tekenen de zaak, maar natuurlijk ook de aandacht voor de klanten. Niemand is een nummer. Iedereen krijgt evenveel aandacht. Erwin: “Eigenlijk gelden de oude waarden van toen nu nog steeds. We beheersen het ambacht (oogmetingen), hebben een eigen atelier en mensen kunnen net als toen zonder afspraak binnenlopen. Ze worden altijd geholpen.”

Lat steeds hoger
De opening van de nieuwe winkel, die vorig jaar mei in gebruik werd genomen, geeft aan wat voor groei het bedrijf heeft doorgemaakt. De mix van veel ervaring en een jonge ondernemersgeest hebben Huiskens Optiek de laatste jaren naar een hoger plan getild. Zoon Roel nam enkele jaren terug het stokje over, hoewel vader Erwin er nog steeds bijna dagelijks werkzaam is. Roel: “In die dertig jaar zijn klanten van ons gewend dat we altijd ons best voor ze doen. Toch leggen we de lat iedere keer weer hoger. Dat zie je terug in de nieuwe winkel. Er lopen zes professionele mensen rond die mensen helpen op het gebied van optiek en audiologie. Samen goed voor meer dan honderd jaar aan ervaring. Daarnaast hebben we de beste apparatuur en de nieuwste producten.” “We hebben altijd alles zelf gedaan en dat doen we nog steeds”, valt pa hem bij. “Om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van mode bezoeken we veel beurzen en verzorgen we zelf de inkoop. Zo stellen we zelf onze collectie samen.”

Eerlijk en goed advies
Huiskens Optiek wil niet snel scoren op korte termijn. Roel, Erwin en hun collega’s willen graag een band opbouwen met hun klanten door altijd goed en eerlijk te adviseren. Ze verdiepen zich dan ook in de kijkbehoeften van elke klant. Wat voor werk, hobby of sport beoefent iemand? In combinatie met de uitkomst van de oogmeting wordt het advies daar op afgestemd en wordt de tijd genomen voor goede uitleg van de mogelijkheden.

Wat begon als een kleine zaak aan de Heuvel is uitgegroeid tot een serieuze regionale speler in de wereld van optiek en audiologie. De nieuwe zaak straalt professionaliteit uit en geeft aan dat er positieve dingen mogelijk zijn in tijden van economische tegenslag. We zijn benieuwd wat familie Huiskens over dertig jaar weer weet te bedenken als de volgende crisis voor de deur staat. Maar eerste even deze mijlpaal vieren. Iedereen is van harte welkom!

Huiskens Optiek & Horen, Heuvel 18, tel: 0413-472720, www.huiskensoptiek.nl