Van den Berg autogroep voelt zich thuis in Sint-Oedenrode

Roois nieuws Op de koffie bij...
Het automerk Citroën heeft een rijke historie. Daar valt een boek over te schrijven. Eén hoofdstuk zou gewijd kunnen worden aan familie van den Berg uit Haaren. In de hoofdstraat van het dorp heeft jaren de Citroën garage gezeten. De vader van Rogier en Raymond van den Berg begon het bedrijf en ‘trouwde’ met het merk. De zoons bouwden het uit in de regio en streken zelfs neer in Sint-Oedenrode. Vorig jaar namen ze de garage van Van Boxmeer officieel over.

Rogier is commercieel directeur van het bedrijf. Hij werkt vooral in het filiaal in Den Bosch. Raymond, algemeen directeur, komt vaak in Rooi over de vloer, waar zijn vrouw Inger kantoor houdt. “Eerlijk gezegd moesten we in het begin even wennen, maar inmiddels hebben we het heel goed naar onze zin in Rooi”, begint Raymond. “Het is een fijne omgeving met goede mensen. Nu we ons steeds meer in het Rooise leven mengen, merken we pas echt wat voor mooi dorp dit is.” Met goede mensen bedoelt hij niet alleen de burgers, maar zeker ook het personeel. Raymond vervolgt. “Je kunt je onderscheiden door de mensen die je in dienst hebt. Na de overname zijn de monteurs gebleven. Bij de receptie hebben we gekozen voor een ervaren iemand. Stuk voor stuk heel toegankelijke personen. Heerlijk dorps, met dorpse mentaliteit. Dat past goed bij ons.” Zijn vrouw Inger valt hem bij. “Daardoor staan we dichtbij onze klanten en ik denk ook dat ze dat voelen. Tenminste, dat hoop ik, want dat vinden we heel belangrijk. Net als de service.”

De klanten worden benaderd met een glimlach. Het moge wel duidelijk zijn dat Raymond en Inger en het personeel de klanten erg waarderen. Vooral in deze tijd willen ze hen wat extra’s kunnen bieden. Raymond: “We proberen heel goed naar de mensen te luisteren. Daarom werken we veel met enquêtes. We spelen in op wat daar uit komt. Dit bedrijf heeft heel veel vaste klanten. Dat heeft Van Boxmeer door de jaren heen opgebouwd en ook wij blijven ze het vertrouwen geven.” Speciaal voor de vaste klanten is een voordeelkaart in het leven geroepen. De zogenaamde Citroën MyCard. Er worden dit jaar extra acties ontplooit, maar daarover later meer.

Intussen zit Van den Berg Citroën niet stil. Rond maart/april krijgt het gehele bedrijf een flinke facelift. Onlangs werd de dependance in Den Bosch al van een nieuw jasje voorzien. Maar ook het repertoire heeft verrassende en interessante elementen. Hybride modellen zijn populair, er is een DS5 die zeer interessant is voor de zakelijke rijder, diverse modellen zijn BPM vrij, wegenbelasting vrij en extra zuinig en verschillende modellen krijgen een modern nieuw uiterlijk. Bent u geïnteresseerd in het aanbod van Van den Berg autogroep? Loop dan eens de showroom binnen of kijk op www.vandenbergautogroep.nl