Sint-Oedenrode heeft weer eigen rioolservice

Roois nieuws Op de koffie bij...
Vroeger, zo’n vijftien jaar geleden, belde iedereen in Sint-Oedenrode ‘De Krommert’ als er problemen waren met het riool. Met zijn kleine wagentje stond hij binnen een mum van tijd op de stoep om te helpen. Toen hij stopte nam geen Roois bedrijf zijn gebied over, tot voor kort. Willy van der Rijt uit Nijnsel is gestart met Risero: Riool Service Rooi.

Juist in deze tijd leggen veel bedrijven het loodje. Zo ook het bedrijf waar Willy werkzaam was, eveneens een rioolreinigingsbedrijf. Aangezien Willy ouder dan 50 is, zag hij de bui hangen: ‘Dat wordt jarenlang solliciteren’ en daar had de Nijnselnaar geen trek in. “De keuze was daarom snel gemaakt”, zegt Willy overtuigend. “Ik besloot om voor mezelf te beginnen en in deze branche verder te gaan.” Willy is gewend om te ondernemen. Tientallen jaren runde hij een eigen boerenbedrijf. Tel daar zijn 15 jaar ervaring op in de rioleringswereld – Willy heeft de benodige certificaten in bezit om het vak uit te mogen voeren - en je hebt een gezonde basis voor een onderneming.

Stroomt uw wc over of spoelt de gootsteen niet meer goed door? Hangt er een vervelende lucht in uw huis die waarschijnlijk uit het riool afkomstig is? Bel dan Risero. Toch doet het bedrijf nog veel meer. Willy: “Ik verhelp alle soorten verstoppingen; wastafels, keukens, hoofdriool enz. Daarnaast ben ik ook in te huren om oude riolering te vernieuwen, kan ik camera-inspecties doen, rook ik rioleringen uit bij nare luchtjes in uw huis en maak ik dakgoten schoon.” Risero heeft de beste apparatuur aangeschaft om mensen van dienst te kunnen zijn. Zo heeft Willy een spuitwagen die zelfs 72 liter per minuut kan spuiten (normaal is dat 40 á 45 liter). Dat is ideaal voor het schoonspuiten van rioolsystemen onder bijvoorbeeld varkensstallen. “Er kan ook een zandspuiter op de kop. Dan komt het slib ook mee. Deze goede apparatuur was voor mij een vereiste omdat in stallen steeds meer rioolsystemen komen te liggen”, geeft Willy aan. Een punt wat zeker niet vergeten mag worden is het ledigen van vetvangputten van cafetaria’s en restaurants. Dat doet Risero samen met een eveneens betrouwbare en professionele partner.

Hoewel het bedrijf Riool Service Rooi heet, zal het zijn pijlen zeker niet alleen op Sint-Oedenrode richten. Ook omliggende dorpen als Veghel, Gemert, Laarbeek, Son en Breugel, Schijndel, Erp en Best behoren tot het klantengebied. Niet alleen particulier, maar ook bedrijven en zelfs gemeenten huren Risero in. Vooral als er renovatie of onderhoud aan minigemalen nodig is. Willy: “Ik ben altijd te bereiken, dus als er problemen zijn: bel me gerust.”
Risero rioolservice, Spierkesweg 10, 5491 RJ, Sint-Oedenrode, tel: 0413-206181, www.risero.nl,