Die 2 viert feest: cafetaria bestaat 10 jaar

Roois nieuws Op de koffie bij...
Iets meer dan tien jaar geleden waren Cora en Hennie van Doesburg van plan om hun droom te verwezenlijken. Een eigen cafetaria, dat leek ze wel wat. Ze speurden de verre regio af, op zoek naar hun ideale plek. Ze bekeken meerdere opties, maar er was maar één friettent die het hart direct sneller deed kloppen. Dat was cafetaria Van den Dungen aan de Eerschotsestraat in Sint-Oedenrode. Er werden spijkers met koppen geslagen en zo hadden Cora en Hennie plots een eigen cafetaria. “Na twee weken wist ik het al; hier wil ik nooit meer weg”, glimlacht Cora.

Hennie had een baan als glasblazer in Spijk , een klein dorp in de buurt van Leerdam, ook wel de ‘glasstad’ genaamd. Zijn vrouw Cora was werkzaam in de horeca. Tien jaar geleden kwam die enorme switch. Het duo had pas net een dochter (Danique) toen ze naar Zuidoost Brabant vertrokken. Inmiddels zijn ze niet meer weg te denken uit de Rooise gemeenschap. Cora: “We hadden nog nooit van Sint-Oedenrode gehoord. Onze limiet was een cafetaria op ongeveer drie kwartier rijden van Spijk. Daar valt dit net binnen. Het gevoel bij dit pand was direct goed. Vanaf het begin zijn we hier bij gaan wonen en we voelden ons meteen thuis. De mensen hier zijn zo ontzettend vriendelijk en gastvrij. Dat is heel anders dan in het gebied waar wij vandaan komen. Daar staan mensen meteen op hun horloge te tikken als ze vinden dat het te lang duurt. Hier staat iedereen met elkaar te kletsen en gaan ze soms niet eens meteen naar huis als de friet al klaar is.” Cora en Hennie lieten het bedenken van een naam voor hun zaak geheel over aan de klanten. Die 2 werd bedacht door een jonge knaap. Als mensen aan hem vroegen ‘waar ga je altijd friet halen?’ dan zei hij ‘bij die 2’, omdat hij de namen nog niet wist.

Danique is inmiddels een grote meid geworden. Ze helpt al regelmatig mee in de friettent. Dat geeft aan dat de jaren voorbij zijn gevlogen. In tien jaar tijd maakte het gezin veel mee. De meest memorabele momenten zijn naar eigen zeggen de huldiging van Nikki en natuurlijk Carnaval, iets wat ze in Spijk niet kennen. Hennie: “De eerste keer keek ik echt mijn ogen uit. Dat mensen in zo’n raar pak over straat gaan lopen! Dat doe je toch niet? We vonden het geweldig! Inmiddels zijn we er aan gewend. Jaren hebben we verschillende clubs gesponsord en deden we mee aan de kinderoptocht.” Voor Cora is de commotie rond de zangeres Nikki het meest blijven hangen. Vooral omdat het heel erg druk was in het dorp, maar waarschijnlijk ook omdat ze in huize van Doesburg dol zijn op muziek. Regelmatig verzorgen ze hapjes in de studio waar bekende Nederlandse artiesten optreden. René Schuurmans, Stef Ekkel, Django Wagner en Frans Duits zijn dan ook goede bekenden. Ze komen soms zelfs een frietje eten bij Die 2.

En met hen honderden Rooienaren. Die 2 heeft namelijk een grote schare ‘fans’ die regelmatig over de vloer komt voor een lekkere hap. Samen met hen willen Cora, Hennie en Danique dan ook het tienjarig bestaan vieren. Vandaar allerlei leuke acties!