Medische fitness werkt preventief en bevordert de gezondheid

Roois nieuws Op de koffie bij...
Fysiotherapiepraktijk Joost de Vaan is in korte tijd gegroeid naar de grootste praktijk in Sint-Oedenrode. Volgens de eigenaar komt dat vooral door gebruik te maken van de nieuwe inzichten binnen de fysiotherapie, samenwerkingsverbanden aan te gaan en de intensieve begeleiding van hun cliënten. Daardoor ligt het percentage van het aantal mensen dat goed en snel hersteld erg hoog. Een onderdeel dat steeds belangrijker wordt bij Fysiotherapiepraktijk Joost de Vaan is (sport) medische begeleiding.

Deze fitnesstraining is voor iedereen en gericht op lichamelijke klachten die u in uw dagelijks functioneren in meerdere of mindere mate beperken. Deze klachten kunnen zeer uiteenlopend zijn. Dit kan variëren van sportblessures, klachten aan houdings- en bewegingsapparaat tot klachten veroorzaakt door een aandoening zoals COPD, Hartfalen, Obesitas en Overgewicht. Natuurlijk kunt u ook van deze faciliteit gebruik maken wanneer u geen klachten heeft, maar aan uw lichamelijke conditie wil werken en hiervoor een intensievere begeleiding wenst.
Onderzoek heeft al meerdere malen uitgewezen, dat lichaamsbeweging een gunstig effect heeft op het lichamelijk en psychologisch functioneren. Vandaar dat vele instellingen, zoals overheid, zorgverzekeringen en patiëntenorganisaties, wijzen op de noodzaak van regelmatig intensief bewegen. De Vaan: “Door de bezuinigingen in de zorg is het duidelijk geworden dat de zorg van een uitmuntende kwaliteit moet zijn die voor een ieder die dat nodig heeft betaalbaar en beschikbaar moet zijn. Medische fitness past perfect in deze strategie. De verantwoordelijk komt meer bij de cliënt te liggen en de fysiotherapeut fungeert hierbij als de trainer/ coach.
De medische fitness geschiedt in groepen van ongeveer 6 personen en zal een uur duren. De training wordt verzorgd door ervaren (sport)fysiotherapeuten. Hierdoor bent u verzekerd van een deskundige begeleiding. Fysiotherapiepraktijk Joost de Vaan werkt nauw samen met sportcentrum van den Oever, de sportschool die in hetzelfde gebouw huist. Het komt regelmatig voor dat ze mensen naar elkaar doorverwijzen.
Voordat de medische training start zal er eerst een oriënterend vraaggesprek en een fysiotherapeutisch onderzoek plaatsvinden. Uw klachten worden geïnventariseerd om een evenwichtig trainingsprogramma samen te stellen. Er wordt een fitheidsscan gemaakt. Die bestaat uit verschillende onderdelen gericht op gewicht, kracht, lenigheid, bloeddruk, conditie en longinhoud. Op basis van de resultaten kan de fysiotherapeut een persoonlijk advies geven hoe u het beste kunt werken aan uw gezondheid.

Webshop
Omdat de fysiotherapeuten bij Joost de Vaan veel ervaring hebben met het houding- en bewegingsapparaat, en veel affiniteit hebben met sport en bewegen, zijn ze uitstekend opgeleid in het aanmeten van braces, bandages en andere gezondheidsproducten. Fysiotherapiepraktijk Joost de Vaan heeft een flink assortiment in sportmedische- en gezondheidsproducten. Kijk maar eens op shop.fysiotherapiejoostdevaan.nl voor meer info.