Op de koffie bij: Van de Laar HRM Support

Roois nieuws Op de koffie bij...
Juist in tijden van recessie, is het belangrijk dat een bedrijf optimaal functioneert. De juiste mensen op de juiste plek bijvoorbeeld. Maar hoe krijg je dat voor elkaar? Heb je die mensen zelf in huis? Als er onvermijdelijk ontslagen vallen, hoe pak je dat dan het beste aan? En hoe kom je aan het krediet waar je op gerekend hebt, als de bank je ineens overlaadt met vragen?

Kun je meer uit je bedrijf halen door het intern anders te organiseren?
Waar veel werkgevers zich niet goed raad weten met al deze vraagstukken, om de eenvoudige reden dat ze er nooit een antwoord op hebben hoeven te geven, is Milla van de Laar in haar element. Als eigenaar van Van de Laar HRM Support, is het voor haar vanzelfsprekend om maatwerk te leveren in een professioneel advies op dit gebied.

Ontwikkelingen
“in deze tijd krijg ik veel verzoeken om ontslagvergunningen aan te vragen en afslanking van bedrijven goed te faciliteren en begeleiden. Op een juiste en professionele menselijke aanpak afscheid van werknemers nemen geeft een positief imago aan het bedrijf zodat deze vertrekkende medewerkers wellicht in de toekomst ook weer terug willen keren als het economisch beter gaat”. Ook bij het aanvragen van kredieten kan haar advies doorslaggevend zijn. ”Bedrijven hebben moeite om kredieten te krijgen, moeten daarom nog gedetailleerdere informatie verstrekken, een stukje professionele aanpak op P&O gebied voegt hier een welkome aanvulling bij, wat vervolgens de kans op verkrijging van kredieten doet toenemen”.

Een kijkje in eigen keuken kan bij veel bedrijven niet alleen structurele, maar soms ook verrassende verbeteringen opleveren. “Door de noodzaak om de kosten te drukken gaan veel bedrijven de interne processen opnieuw onder de loep nemen;personeelsreglementen opstellen of herzien, organisatiestructuur aanpassen; functies laten vervallen of toevoegen etc. en zoeken hierbij een professional om dit te begeleiden en uit te voeren”.

Particuleren
Maar ook particulieren kunnen hun voordeel doen met de adviezen van Van de Laar HRM support, vertelt ze.“Steeds meer particuliere klanten komen naar mij toe om zich te (her)oriënteren op hun loopbaan. Door middel van een gericht loopbaanadvies traject, waarvan assessment een vast onderdeel uitmaakt, kunnen ze na afloop van zo’n traject bewustere en betere keuzes omtrent hun loopbaan kunnen maken”.

Waarom Van de Laar HRM Support?
Natuurlijk opereren er meer HRM-adviseurs op dit terrein. Waarin onderscheidt zij zich? “In de eerste plaats heb ik ruime ervaring in de werving & selectie-business, waaronder ruim 16 jaar ervaring in het oplossen van P&O vraagstukken. Daarnaast ben ik jarenlang actief geweest in managementfuncties en functies als hoofd Personeel en Organisatie bij diverse bedrijven. De laatste jaren heb ik mij verder gespecialiseerd in bedrijfsadvisering op het gebied van instroom en doorstroom van personeel. De assessments worden eventueel aangevuld met een coachingstraject”. Haar bedrijf werkt volgens het ‘Model van Concurrerende Waarden’ van Robert Quinn, wereldwijd dé autoriteit op het gebied van verwandermanagement, en is tevens lid van de Quinn Association.

Van de Laar HRM Support
Sperwer 8
5492 PH
Sint Oedenrode
Tel. 06-24127696
www.vandelaar-hrmsupport.nl